Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:46 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevărul de Seară Primarii PSD din judeţul Constanţa intră în grevă administrativă

ro

18 Oct, 2010 11:55 675 Marime text

Primarii Partidului Social Democrat din judeţul Constanţa au intrat astăzi, la îndemnul preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Constantinescu, în grevă administrativă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a intrat şi el în grevă administrativă alături de toţi primarii social democraţi constănţeni.

El este indignat că primăriile au rămas fără fonduri şi nu-şi mai pot plăti salariaţii. „Funcţionarii din Primăria Cumpăna vor fi prezenţi în instituţie. Vom rezolva problemele şi vom elibera actele de care cetăţenii au nevoie. Suntem solidari cu solicitarea domnului preşedinte Constantinescu, cu atât mai mult cu cât şi noi ne confruntăm cu problema salarizării mici", a declarat Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna.

Lucru la limita legii

Şi la Năvodari, edilul Nicolae Matei se alătură protestului angajaţilor, supăraţi din cauza lefurilor reduse. „Propunerea de a intra în grevă administrativă am făcut-o eu cu ceva vreme în urmă. Trebuie să luăm atitudine faţă de cadrul legal impus de Guvernul Boc, care vine numai cu aberaţii. De ce să mă oblige să plătesc factura la electricitate la sfârşitul lunii, când eu am bani să o plătesc la data de 15, când este termenul? De ce mă obligă să plătesc penalizări", a declarat Nicolae Matei, primarul oraşului Năvodari.

Primarul municipiului Mangalia, Claudiu Tusac, a spus că, pentru început, greva administrativă se va manifesta prin purtarea de banderole albe. „Fucţionarii vor fi la serviciu pentru că nu are rost să ne răzbunăm pe cei care, şi aşa, sunt necăjiţi. Protestul va fi pe o perioadă nelimitată sau, cel puţin, până va cădea Guvernul Boc", a declarat Tusac.

www.adevarul.ro/locale/constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii