Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:00 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Manea a candidat cu „demisie" la municipiu

ro

22 Sep, 2009 03:09 2097 Marime text

cap_2.jpgSurse din PNL Constanţa susţin că pentru municipiu s-a căutat un candidat care să nu mai vrea să candideze la următoarele alegeri interne, pentru a nu băga zâzanie în partid

Şi în PNL Constanţa, ca în orice filială de partid, există lupte pentru supremaţie. În pragul oricăror alegeri, astfel de tendinţe sunt de reprimat. Surse din cadrul partidului ne-au declarat că asta au şi încercat să facă liberalii din conducere numindu-l pe Victor Manea interimar la municipiu.

Se pare că după retragerea lui Aurel Butnaru din fruntea filialei municipale a PNL, mai multe voci şi-au exprimat dorinţa de a ocupa locul lăsat liber. Unul dintre cei care şi-au dorit să conducă organizaţia PNL din Constanţa a fost Dănuţ Culeţu, fost prefect al judeţului în legislatura trecută. Pe lângă Culeţu, au mai existat însă şi alţii, care s-au considerat îndreptăţiţi să ceară o asemenea onoare, numai că atmosfera creată nu a fost pe placul conducerii de la judeţ, care s-a temut ca organizaţia să nu se scindeze în tabere în pragul alegerilor. De aceea, după cum ne-au declarat sursele noastre, s-ar fi pus condiţia ca cel ce va prelua interimatul să nu mai candideze la alegerile interne pentru conducerea filialei, care vor fi organizate, cel mai probabil, în luna ianuarie 2010. Cel care s-a angajat să preia interimatul de la municipiu, fără a mai avea pretenţii la şefia filialei după prezidenţiale, a fost Victor Manea, secretarul coordonator al organizaţiei judeţene PNL Constanţa. Pentru mulţi dintre colegii săi, gestul lui Manea, de a fi de acord să conducă filiala municipală până la alegerile interne oficiale, a semănat cu un sacrificiu.

pnl_victor_manea_3.jpgVictorie a lui Dragomir în faţa lui Haşotti

Pe de altă parte, alegerea lui Manea pentru interimatul de la municipiu, şi nu a lui Dănuţ Culeţu, a însemnat pentru unii o victorie a preşedintelui organizaţiei judeţene PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, care l-ar fi susţinut pe Manea, şi, totodată, o înfrângere pentru Puiu Haşotti, reprezentantul gărzii vechi a filialei, care l-a susţinut făţiş pe Dănuţ Culeţu. Potrivit aceloraşi surse liberale, se pare că ceilalţi liberali care şi-au dorit interimatul de la municipiu sunt: consilierul judeţean Gabriel Monea, fostul şef al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Ionel Spătaru, şi consilierul municipal Ovidiu Cupşa.

Contactat telefonic, preşedintele interimar de la municipiu, Victor Manea, ne-a declarat că nu a fost vorba despre o astfel de condiţie impusă de către Biroul Politic Judeţean, precizând că el a fost cel care a spus de la bun început că nu va candida pentru un mandat întreg la cârma filialei pe care o reprezintă acum. „Eu sunt secretar coordonator al organizaţiei judeţene a partidului, aceasta fiind o funcţie mai mare decât cea de şef la municipiu, deci nu îmi doresc să candidez ulterior pentru funcţia de la municipiu, pentru că toţi ne dorim să mergem în sus, nu în jos, nu?!", a afirmat pe un ton glumeţ Victor Manea.

În ceea ce priveşte campania de strângere de semnături pentru susţinerea candidaturii lui Crin Antonescu, Manea, care este şi şef de campanie al PNL în Constanţa, a precizat că organizaţia se apropie de 15.000 de semnături, ceea ce înseamnă jumătate din suma propusă pentru municipiu. De altfel, Victor Manea a precizat că preşedintele PNL, Crin Antonescu, va fi prezent la Constanţa în luna octombrie.

„Nu putem impune nimic nimănui"

Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, a precizat, la rândul său, că nu a fost impusă o astfel de condiţie, ci că Victor Manea a spus de la bun început că va asigura doar interimatul, nedorind să candideze la alegerile ulterioare. „Nu a fost vorba despre o astfel de condiţie. Nu putem impune nimic nimănui ", ne-a declarat Gheorghe Dragomir. El a adăugat că Victor Manea ar fi spus că nu va dori să candideze la alegerile interne pentru a nu părea favorizat în faţa altor colegi, venind de pe poziţia de preşedinte interimar.

Cupşa, posibil contracandidat al lui Dragomir

În ceea ce priveşte candidatura celorlalţi liberali, Gheorghe Dragomir a precizat că, în decursul timpului, şi-ar fi exprimat intenţia de a candida la şefia filialei municipale alături de Dănuţ Culeţu şi Andrian Mihei, Ionel Spătaru şi Adrian Bratu. În ceea ce priveşte intenţia colegului Ovidiu Cupşa pentru o astfel de funcţie, preşedintele de la judeţ a spus că nu a auzit de o astfel de opţiune, adăugând că alesul local PNL din Consiliul Local Municipal Constanţa şi-a exprimat anterior dorinţa de a candida la şefia filialei judeţene.

Contactat telefonic, Ovidiu Cupşa ne-a confirmat că ia mai degrabă în calcul opţiunea de a candida pentru şefia filialei judeţene a partidului, însă a precizat că se va decide după prezidenţiale şi în funcţie de susţinerea pe care o va avea în partid. El nu a exclus posibilitatea de a-l susţine pentru un nou mandat pe actualul şef de la judeţ, Gheorghe Dragomir.

{mos_ri:Victor Manea,demisie}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cristi 22 Sep, 2009 09:58 niciodata, asta e de suprafata! Dragomir Hasotti= love
  • liberal 22 Sep, 2009 01:34 haha! Dragomir impotriva lui Hasotti! Cand oare?