Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:40 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

TV Neptun, in carti pentru un nou contract de la CJC

ro

13 Oct, 2009 02:21 2280 Marime text

cap_2.jpgInstituţia condusă de Nicuşor Constantinescu ar putea atribui mediatizarea documentarului despre cetăţile antice dobrogene SC SOTI Cable Neptun

Consiliul Judeţean Constanţa pregăteşte o nouă licitaţie pentru publicitate TV. Aşadar, postul local de televiziune TV Neptun se pregăteşte, la rândul său, să câştige un nou contract.

Concret, este vorba despre achiziţionarea de servicii de publicitate-media TV, pentru difuzarea filmului documentar al proiectului „Cetăţi antice dobrogene". Documentarul va fi realizat în cadrul proiectului „Introducerea în circuitul turistic a unor cetăţi antice dobrogene", finanţat prin programul Phare CBC 2006 RO2006/018-445.01.02.12. Cetăţile vizate sunt: Carsium, Ulmetum, Capidava, Durostor şi Turtucaia. Potrivit invitaţiei de participare la cerea de oferte, criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut. Data limită de depunere a ofertelor este 20 octombrie, ora 11.00. Deschiderea ofertelor va avea loc în aceeaşi zi, începând cu ora 12.00, la sediul Consiliului Judeţean Constanţa, din b-dul Tomis nr 51. Valoarea estimată a contractului este de 42.170 lei fără TVA, adică de peste 500 milioane lei vechi cu TVA cu tot.

Într-o ediţie anterioară relatam faptul că instituţia judeţeană pregăteşte, pentru luna noiembrie, acordarea unui contract în valoare de peste 2,2 milioane de euro către „un post local/regional cu acoperire naţională" - aşa cum se specifică în caietul de sarcini.

Şi asta, în plin scandal referitor la contractele de publicitate atribuite de Primăria Constanţa firmei SOTI Cable Neptun SRL ce aparţine partenerilor de afaceri ai primarului Radu Mazăre şi ai preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu.

Licitaţia de 2,2 milioane euro, în noiembrie

Este vorba, în acest caz sesizat anterior, despre „Servicii de informare şi promovare a instituţiei pe canale TV" pe o durată de patru ani. Criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, iar deschiderea ofertelor va avea loc pe 10 noiembrie 2009, începând cu ora 13.00, la sediul CJC. În anunţul de participare privitor la licitaţia pentru contractul de 2,2 milioane euro se specifica faptul că se caută un „post local/regional cu acoperire naţională". Aşadar, descrierea se potriveşte mănuşă cu profilul postului TV Neptun. Precizăm că şi în cazul contractului privind mediatizarea documentarului despre cetăţile antice dobrogene se caută acelaşi profil de post TV.

Post local/regional cu acoperire naţională

În caietul de sarcini referitor la atribuirea acestui contract se cere ca aria de acoperire a postului să fie minim pentru judeţul Constanţa/Silistra. De asemenea, se solicită ca postul TV să fie unul „local/regional cu acoperire naţională". Se mai cere ca publicul ţintă să fie alcătuit din locuitorii, turiştii, instituţiile publice şi agenţii economici din judeţul Constanţa/Districtul Silistra şi ca audienţa să fie certificată de către o instituţie specializată. Se mai cere asigurarea spaţiului de emisie necesar difuzării documentarului, în perioada octombrie-noiembrie. Filmul va avea o durată de 50 de minute. Date fiind aceste cerinţe, nu ar fi de mirare ca şi acest contract să fie obţinut de TV Neptun.

Prea multă publicitate i-a adus lui Mazăre DNA-ul pe cap

Radu Mazăre şi-a pus în cap Direcţia Naţională Anticorupţie, Curtea de Conturi şi Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, după ce Primăria a acordat, în 2009, două contracte de publicitate SC SOTI Cable Neptun SRL.

Reamintim că din acţionariatul companiei căreia primăria condusă de Mazăre i-a pompat în conturi, numai în 2009, peste 800.000 euro a făcut parte, la înfiinţarea ei, şi primarul Radu Mazăre. Până în 2004, funcţia de director al postului a fost deţinută chiar de fratele primarului. În prezent, primarul Mazăre nu apare în acţionariatul companiei şi nici în cel al firmelor care deţin părţi sociale în SOTI Cable Neptun - firma care administrează postul de televiziune TV Neptun. În prezent, Mazăre şi Constantinescu, alături de Sorin Strutinsky şi Mihail Cârciog - patronii SOTI Cable Neptun, sunt parteneri de afaceri în Conpress Group, SC Xenoti (Hotel Flora) şi Sigma Trading.

{mos_ri:cjc,tv neptun}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Turistul constantean 13 Oct, 2009 10:34 Nu am vazut contractul dar din ce scrieti aici reiese ca cei de la CJC si bineinteles cei de la TV Neptun, ca ei le asigura consultanta pentru publicitate, dovedesc ca nu au nici cele mai elementare notiuni de publicitate!!! Cum adica: "Se mai cere ca publicul ţintă să fie alcătuit din locuitorii, turiştii, instituţiile publice şi agenţii economici din judeţul Constanţa/Districtul Silistra...."?! Pai televiziune aimi face reclama mie, locuitor al judetului (sau regiunii) unde sunt amplasate obiectivele turistice? Pai cred ca locuitorii le stiu pe de rost! Normal ar trebiu sa fie exact invers: sa se faca reclama pe un post unde audienta este mai mare in alte regiuni decat in cele unde sunt obiectivele turistice, tocmai pentru ca aia sa vina sa viziteze obiectivele. Nu eu care sunt vecin cu ele!!! Ca sa nu mai spun ca Defunctul post de televiziune CTV (Constanta TV) a facut deja aceasta serie de documentare foarte (mi se pare ca s-a acopat de aceasta Cristian Cealera, actual angajat al Tv Neptun) bine documentate si bine realizate despre cetatile din Dobrogea. Trebuia doar sa achizitioneze aceste drepturi. DAR cei de la CJC s-au opus pe motiv ca "de ce sa dea banii la CTV" mai bine sa-i dea la Tv Neptun. Adica sa si-i dea lor inapoi! Asta e cusuta cu ata alba... asa pe fatza!!!!!