Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:05 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tusac, amendat de Palaz pentru recensământ

ro

26 Nov, 2011 01:00 1623 Marime text
2_Palaz_.jpgTribunalul Constanţa a respins recursul formulat de Claudiu Tusac împotriva deciziei prin care în şedinţa publică din 10 mai a.c. Judecătoria Mangalia a respins plângerea formulată de acesta în contradictoriu cu Instituţia Prefectului, în dosarul 5101/254/2010.

Dosarul are ca obiect procesul-verbal de contravenţie încheiat de prefect ca urmare a refuzului primarului Mangaliei de a furniza informaţiile solicitate pentru organizarea recensământului populaţiei şi al locuinţelor 2011.

„În urmă cu un an, în calitate de preşedinte al Comisiei judeţene de organizare şi desfăşurare a recensământului, am constatat faptul că Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară se afla în imposibilitatea de a finaliza centralizarea şi prelucrarea datelor statistice din cauză că, din situaţia la nivelul judeţului Constanţa, lipseau informaţii privind nomenclatura stradală şi numerele administrative, precum şi ortofotoplanul, pe care ar fi trebuit să le furnizeze Primăria Mangalia. În ciuda adreselor repetate prin care l-am atenţionat pe primarul de atunci, Claudiu Tusac, asupra afectării grave a demersului naţional de colectare a datelor, acesta s-a sustras îndeplinirii sarcinilor care-i reveneau în calitate de preşedinte al comisiei municipale", a declarat prefectul. Palaz a mai spus că, în conformitate cu prevederile legale, a constatat contravenţia şi a aplicat amenda de 1.000 de lei, pe care Tusac a contestat-o în instanţă. „Iată însă că atât Judecătoria Mangalia, cât şi Tribunalul Constanţa au decis că am procedat corect, au respins plângerea lui Tusac şi-l obligă să plătească în bugetul de stat amenda pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu", a mai spus reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii