Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:27 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Medgidia, nevoit să se descurce lunar şi cu un miliard pentru medicamente Stere Buşu "În 2007 aveam 11,5% pentru medicamente, acum avem 5,7% "

ro

24 Dec, 2010 00:00 3336 Marime text
Medgidia_Stere_Busu.jpgDirectorul Spitalului Medgidia, Stere Buşu, ne-a declarat că unitatea sanitară pe care o conduce trebuie să se descurce lunar cu aproximativ 5,7% din suma de 13-14 miliarde de lei vechi pe care o primeşte în fiecare lună.

Managerul unităţii spitaliceşti de la Medgidia a ţinut să facă aceste precizări ca urmare a materialului publicat în ediţia de ieri, în care arătam că, potrivit democrat-liberalilor din acest municipiu, spitalul ar avea la dispoziţie pentru medicamente şi materiale sanitare doar 8% din bugetul pe un an. Democrat-liberalii din Medgidia susţineau, printr-un comunicat de presă remis redacţiei, că în acest an bugetul Spitalului Municipal Medgidia a fost de 274 miliarde de lei vechi, din care doar 25 de miliarde ar fi fost alocate pentru medicamente şi materiale sanitare. "Vreau să spun că cifrele prezentate sunt greşite, pentru că includ şi reparaţiile capitale. Noi trebuie să ne descurcăm cu 13-14 miliarde de lei vechi pe lună, din care 11 miliarde reprezintă numai salariile, două miliarde utilităţile, iar cu un miliard trebuie să asigurăm şi mâncarea bolnavilor, medicamente şi alte materiale. Avem în medie doar 5,75% pentru medicamente. Iar faptul că se consumă 15.000 de metri cubi de apă lunar este absolut firesc pentru un spital. Nu putem să închidem apa, cum nu putem să închidem căldura. Nu putem să nu spălăm bebeluşii sau să le impunem bolnavilor să nu folosească apă. Am redus consumul pe cât posibil, dar nu ne putem lipsi de apă. Este necesară atât cadrelor medicale, cât şi celor internaţi în spital. Dacă nu plătesc lumina, apa, gazul, Trezoreria îmi blochează conturile, dacă nu cumpărăm medicamente, nu ne blochează. Aceasta e situaţia", ne-a declarat directorul Buşu.

În ultimele două luni, situaţia s-a ameliorat

Directorul Spitalului Medgidia a adăugat că în ultimele două luni, unitatea sanitară a primit câte 17-18 miliarde lunar şi activitatea instituţiei pe care o conduce a funcţionat mai bine. "Am primit câte 17-18 miliarde în ultimele două luni şi s-a simţit. În 2007 şi 2008 aveam lunar la dispoziţie 11,5% pentru medicamente din suma pe care o primeam. Acum trebuie să ne descurcăm cu 5,7%", a adăugat Stere Buşu. Managerul a afirmat că ar fi bine ca achiziţiile de medicamente să fie preluate de către Ministerul Sănătăţii, astfel încât să nu mai existe întrebări asupra modului în care se fac licitaţiile şi să nu mai planeze suspiciuni asupra managerilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gelu 24 Dec, 2010 08:42 cu un asa director nu-i de mirare ca nu-s medicamente.un milion de uero ca sa se puna faianta in locul celei puse acum doi ani,trei miliarde ca sa darame un cos de fum,12 miliarde ptr mancare lui butnaru. in loc de injectii medicamente cu apa.15.000 mc apa poti sa-ti dai seama nea stelica ?