Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:54 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Specialitatea Consiliului Judetean Constanta Contracte de rechizite pentru patru ani

ro

14 Jul, 2009 02:20 1369 Marime text

cap_2.jpgÎn timp ce nenumărate societăţi trag obloanele din cauza crizei, firma afaceristului constănţean şi-a asigurat o bună parte din profitul pe următorii patru ani

Pe timp de criză, Consiliul Judeţean Constanţa parafează înţelegeri contractuale pe patru ani în avans. În urmă cu două luni, instituţia a organizat o licitaţie pentru încheierea acordului-cadru pentru achiziţionarea de rechizite pentru perioada 2009 -2012. 

Potrivit anunţului de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, acordul-cadrul privind contractul „Rechizite şcolare pentru copiii din judeţul Constanţa pentru Proiectul Rechizite Şcolare pentru preşcolari şi elevii din clasele I-VIII, 2009 -2012" a fost încheiat cu aceeaşi societate care s-a bucurat de o fructuoasă colaborare cu instituţia. Este vorba despre SC Daroff SRL Constanţa, firmă în al cărei portofoliu de clienţi, Primăria Constanţa şi CJC ocupă un loc central, dacă este să luăm în calcul tranzacţiile din ultimii ani.

Pentru furnizarea de rechizite şcolare şi rucsacuri în perioada 2009 - 2012, SC Daroff SRL va încasa de la CJC o sumă impresionantă. Este vorba despre 15.923.052 lei fără TVA, adică de peste 189 miliarde de lei vechi cu TVA.

Contracte pe bandă rulantă

SC Daroff SRL este clientă veche a Consiliului Judeţean şi a Primăriei Constanţa, câştigând în trecut contracte pe bandă rulantă de la cele două instituţii. Astfel, societatea a câştigat şi pe 14 aprilie 2008 licitaţia organizată de CJC pentru furnizarea de rechizite şcolare. Prin contractul obţinut, firma a încasat 1.785.000 lei fără TVA, adică peste 21 miliarde de lei vechi.

Pe 18 aprilie, Daroff a câştigat şi licitaţia organizată de Primăria Constanţa pentru achiziţia de ghiozdane şi rechizite pentru copii cu ocazia Paştelui. Astfel, a mai primit în cont 690.000 lei fără TVA, adică peste opt miliarde de lei vechi.

Pe 6 februarie 2009, aceeaşi societate a câştigat licitaţia organizată de CJC pentru rechizite, obţinând astfel 1.400.000 lei fără TVA, adică peste 16,5 miliarde de lei. De asemenea, pe 6 aprilie 2009, Daroff a mai „marcat" într-o altă licitaţie organizată de Primăria Constanţa. Pentru furnizarea de rechizite şi ghiozdane cu ocazia Paştelui de anul acesta, societatea a obţinut 755.935 lei fără TVA, adică aproape nouă miliarde de lei vechi.

Penciu şi Mazăre, pasionaţi de yachting

Daroff SRL îl are ca asociat majoritar pe Robert Penciu, cu 90% din părţile sociale, restul de zece procente fiind deţinute de Ana Penciu, probabil soţia sa. Tot Penciu este şi administratorul firmei. Dar Robert Penciu este nimeni altul decât managerul Clubului Marina Surf Năvodari, fost campion naţional de yachting. La Marina Surf Club Năvodari s-a organizat, în 2007, „Cupa Primăverii Volvo", eveniment la care a fost parteneră şi Asociaţia Judeţeană de Yachting, al cărei preşedinte onorific este primarul municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre. Prin urmare, se poate spune că Mazăre şi Penciu au şi pasiuni comune.

consiliul_judetean_cjc.jpgO relaţie profitabilă

Acum, că a fost „selecţionată" (singura care a depus oferta) de CJC pentru încheierea acordului-cadru cu privire la furnizarea de rechizite pentru următorii patru ani, perioadă în care va încasa aproape 200 de miliarde de lei vechi, se poate spune că societatea şi-a asigurat deja o parte din profit, deşi ne aflăm pe timp de criză, iar multe firme dau faliment. Aşadar, nu va fi şi cazul firmei lui Penciu, care are o relaţie mai mult decât profitabilă cu autoritatea locală şi judeţeană.

{mos_ri:rechizite,CJC}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii