Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:25 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Războiul Moinescu-Iordache continuă PDL Medgidia - „Iordache refuză să sprijine familiile persoanelor cu handicap"

ro

01 Dec, 2010 02:05 1860 Marime text
cap_6.jpgÎn replică, primarul municipiului Medgidia susţine că scutirea familiilor persoanelor cu handicap de la plata impozitelor nu ar oferi o protecţie socială directă persoanelor cu nevoi speciale

Democrat-liberalii din Medgidia susţin prin intermediul unui comunicat de presă că primarul Marian Iordache „persecută însoţitorii persoanelor cu handicap".

„Aprobarea nivelului taxelor şi impozitelor locale pentru anul fiscal 2011, punctul 4 de pe ordinea de zi, a creat o controversă: cu toate că legea încearcă să protejeze familiile persoanelor cu handicap, iar persoana cu handicap este puţin probabil să deţină o locuinţă sau un bun imobil sau mobil, Marian Iordache refuză să sprijine familiile persoanelor cu handicap prin scutirea acestora de la plata impozitelor. Dumitru Moinescu a propus, în temeiul legii, ca familiile persoanelor cu handicap să beneficieze de dreptul acestora la scutirea de impozit pe clădire. Propunerea consilierului PDL a fost respinsă prin votul negativ dat amendamentului de consilierii PNL şi PSD", se arată în comunicat. Referitor la acest aspect, primarul Marian Iordache ne-a declarat că „Moinescu a încercat să pună problema populist". Primarul a precizat că scutirea familiilor persoanelor cu handicap de impozite şi taxe nu este o protecţie socială directă pentru persoanele cu handicap, adăugând că nici Codul Fiscal nu permite acest lucru. „persoanele cu handicap oricum sunt protejate de lege, beneficiind de scutiri în ceea ce priveşte impozitele şi taxele", a precizat Iordache.

Democrat-liberalii mai susţin, referitor la textul acestei propuneri de hotărâre, că primarul Iordache a prezentat un document plin de greşeli, şi că „fără intervenţia consilierului PDL, Camelia Pleşca, consilierii PNL şi PSD ar fi votat, iar, un proiect cu greşeli". În replică Marian Iordache a afirmat că dacă toate proiectele de hotărâre ar fi fără greşeală nu ar mai fi nevoie de şedinţe de consiliu. „Consiliul Local este un loc de dezbatere", a spus primarul.

Dispută pe tema terenului cu balon presostatic

Pedeliştii îl mai acuză pe primarul liberal, referitor la punctul 8 de pe ordinea de zi - „aprobarea închirierii prin licitaţie publică a imobilului teren în suprafaţă de 1286 mp situat în incinta Complexului Sportiv Iftimie Ilisei Medgidia, în vederea amenajării unui teren de tenis/minifotbal acoperit cu balon presostatic", care a fost retras de către initiator - că „acest teren este oferit gratis de Iordache firmei care execută lucrările de asfaltare". „Dumitru Moinescu şi consilierii PDL au propus să se amenajeze un teren de sport acoperit cu balon presostatic în locul anexei şcolii generale nr. 1, teren liber rezultat în urma demolării acestuia, situat în centrul oraşului", se mai arată în comunicat. Referitor la această acuzaţie, primarul Marian Iordache a afirmat că a luat iniţiativa organizării unei licitaţii în acest sens, la propunerea unei societăţi comerciale din Constanţa care ar vrea să amenajeze două astfel de terenuri în Medgidia, unul în partea de vest şi unul în partea de nord. „Aşa mi-a venit ideea să organizez o licitaţie. Vom organiza o procedură de achiziţie publică, în urma căreia va fi desemnată câştigătoare oferta cea mai convenabilă. În plus, firma care se ocupă de asfaltare nu se ocupă şi cu aşa ceva", a precizat Iordache.

Marian Iordache: „Cel de la Berărie nu este sens giratoriu"

„Punctul 5 de pe ordinea de zi, «aprobarea documentaţiei PUZ Sistematizare circulaţie rutieră str. Independenţei tronson între str. Lupeni şi viaduct Peştera (CDMN)» a scos la iveală faptul că Iordache vrea să desfiinţeze sensul giratoriu de la Berărie, sens giratoriu care a fost înfiinţat pentru a stopa cursele de maşini soldate cu accidente grave, demonstrând, încă o dată faptul că pentru Iordache vieţile medgidienilor nu valorează nimic", mai susţin democrat-liberalii prin intermediul comunicatului. Referitor la aceste acuzaţii, Marian Iordache a afirmat că amenajarea de la Berărire nu este un sens giratoriu, încurcând mai mult circulaţia. „Nu este sens giratoriu. Este o amenajare făcută în fugă pe vremea lui Moinescu, care încurcă circulaţia", a precizat el, adăugând că acolo s-au întâmplat mai multe accidente. „Nu se aruncă nimic. Vom prelua elementele de acolo pentru amenajarea unui sens giratoriu la intersecţia str. Silozului cu str. Industriei", a adăugat Marian Iordache.

PDL Medgidia: „Iordache îşi acoperă falsul precum pisica"

„Iordache a înregistrat un fals la Registrul Comerţului atunci când de la sine putere l-a desemnat pe Ion Gana administrator al SC APOLLO ECOTERM SRL Medgidia, iar prin «aprobarea procedurii şi criteriilor de organizare a concursului pentru ocuparea funcţiei de director general» de la punctul 2, îşi acoperă falsul precum pisica...", mai susţin pedeliştii din organizaţia PDL Medgidia, condusă de Dumitru Moinescu. Legat de această acuzaţie, Marian Iordache a precizat că Gana a fost numit temporar, urmând ca directorul general să fie desemnat prin concurs. „Înregistrarea acestei societăţi nu se putea face decât având un administrator. Acel administrator nu puteam fi eu pentru că aş fi fost incompatibil. Aseară (n.r. luni seară) au fost aprobate criteriile şi regulamentul concursului pentru funcţia de director general", a precizat Marian Iordache.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • medgidian 01 Dec, 2010 17:00 Pai nu este el ,Iordache ,handicapat? El nu este in stare sa se ajute pe el si acolitii lui dar-mi-te handicapatii Medgidiei. Iordache este cel mai mizerabil primar pe care l-a avut Medgidia vreodata.Nu-l ierta Moinescule,casapeste-l,sa dispara de la conducerea acestei comune,ca asa a ajuns Medgidia.