Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Cirjaliu a pus piatra de temelie a gradinitei noi din Agigea (galerie foto)

ro

22 May, 2010 03:01 2194 Marime text
agigea_1.jpgComuna Agigea va avea o grădiniţă nouă. Reprezentanţii administraţiei locale au pus ieri, piatra de temelie a imobilului, în prezenţa unor oaspeţi din localitatea franceză Locquenolé.

La eveniment au fost prezenţi, alături de primarul Cristian Cîrjaliu, oaspeţi din Franţa în frunte cu primarul localităţii Locquenolé, Yhuel Patrick, inspectorul şcolar general Elena Buhaiev, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir, lt.col. Vasile Vreme şi Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură - ambii cetăţeni de onoare ai comunei Agigea, viceprimarul comunei, Dan Ştefan Chiru, consilieri locali, cadre didactice şi localnici. Evenimentul a debutat cu o ceremonie religioasă oficiată de preotul din comună, după care, primarul Cristian Cîrjaliu, însoţit de vicepreşedintele CJC Cristinel Dragomir şi de primarul din Locquenolé, Yhuel Patrick, au pus piatra de temelie a noii grădiniţe „Riţă Gărgăriţă".

Primarul Cîrjaliu a declarat că noua grădiniţă este necesară comunităţii locale din Agigea, întrucât, în momentul de faţă, preşcolarii îşi desfăşoară activitatea într-o clădire din 1970. Investiţia, finanţată de la bugetul local, a fost estimată la 16 miliarde de lei vechi, însă contractul de lucrări a fost atribuit în urma unei licitaţii, la preţul de 8,9 miliarde de lei vechi, plus TVA.

agigea_2.jpgO nouă grădiniţă şi în zona de vest

Cristian Cîrjaliu a reamintit faptul că unul dintre obiectivele mandatului său se referă la construirea a patru grădiniţe: cea a cărei piatră de temelie a fost pusă ieri, a doua în partea de vest a localităţii, cea de-a treia în Lazu şi o alta în cartierul tinerilor, din zona Sanatoriului. Primarul a adăugat că imobilul în care acum îşi desfăşoară activitatea Grădiniţa „Riţă Gărgăriţă" va fi reabilitat şi transformat în grădiniţă cu program prelungit. La rândul său, inspectorul şcolar general Elena Buhaiev a precizat că Agigea a obţinut finanţare pentru cea de-a doua grădiniţă cu orar normal, din zona de vest. „Judeţul Constanţa a obţinut finanţare pentru 17 grădiniţe. Dintre acestea nu putea lipsi Agigea care are o populaţie şcolară în creştere", a afirmat Elena Buhaiev.

Prezenţa delegaţiei din Franţa în România a fost ocazionată de împlinirea a „Douăzeci de ani de relaţii de solidaritate franco-română", având în vedere că locuitorii din Locquenolé au venit cu ajutoare în Agigea, în urmă cu douăzeci de ani. „Am aflat că unii dintre locuitorii din Locquenolé şi-au amanetat casa pentru ajutoarele aduse în Agigea. Ce-au făcut atunci mi se pare un gest măreţ. Din 2000 şi până acum niciun edil nu a făcut un gest de bun simţ să-i invite în Agigea. În 2008 nu aveam ce să le arăt. Azi au văzut o primărie nouă şi au văzut că se lucrează în continuare", a afirmat primarul Cristian Cîrjaliu.

„Sunt mândru că am participat la punerea primei pietre la construcţia grădiniţei şi le urez mult noroc", le-a transmis primarul din Locquenolé, Yhuel Patrick, reprezentanţilor administraţiei locale din Agigea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii