Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:56 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria extinde si reabiliteaza reteaua de apa in Lazu si Agigea

ro

06 Aug, 2009 01:52 3004 Marime text

agigea_primar_cristian_carjaliu_01.jpgPrimarul Cristian Cîrjaliu intenţionează ca anul viitor să realizeze o centură ocolitoare a localităţii spre Poarta 10, din Portul Constanţa Sud - Agigea

Înlocuirea şi extinderea reţelei de alimentare cu apă din comună este una dintre priorităţile primarului din Agigea, Cristian Cîrjaliu.

„Am reabilitat conducta de apă pe cinci străzi din Lazu. Este vorba despre str. Miron Cristea, Vasile Conta, Ion Ianculeţ, Arinului şi Mălinului, dar şi despre str. Vlad Ţepeş din Agigea", ne-a declarat edilu-şef al comunei. Primarul a afirmat că lucrările se realizează în regie proprie, cu fonduri de la bugetul local şi cu forţă de muncă din comună. „Lucrările ne-au costat până acum aproximativ 100.000 lei, însă dacă am fi încheiat un contract cu o firmă specializată, costurile ar fi fost mult mai mari, poate chiar de peste 500.000 lei", a declarat Cristian Cîrjaliu. Chiar dacă a economisit bani, primarul din Agigea a reuşit să realizeze 2.000 de metri liniari de conductă nouă. Primarul a ţinut să precizeze că urmează să fie reabilitată şi extinsă conducta de apă şi pe alte străzi din Lazu şi din Cartierul Tineretului - Agigea. Printre străzile din Agigea ce vor intra în programul extindere a reţelei de alimentare cu apă se numără str. Henry Coandă, Mihai Viteazu, Alexandru Ioan Cuza, Walter Mărăcineanu, Alexandru Odobescu, Grigorie Ghica, Gheorghe Anghelescu şi Dimitrie Sturdza. De asemenea, urmează reabilitarea cu montare de conductă nouă pe străzile Nicolae Bălcescu, Bogdan Vodă, Petru Muşat, Dimitrie Cantemir, Constantin Brâncoveanu, Ion Corvin şi Petru Rareş. „Vreau ca până la sfârşitul acestui mandat să definitivez problema alimentării cu apă din comună. În afară de strada Miron Cristea, unde exista o conductă veche din 1995, montată de cetăţeni, pe celelalte străzi, conductele nu mai funcţionau deloc", a precizat Cristian Cîrjaliu.

Centură de trei kilometri

Primarul Cîrjaliu a precizat că urmează, de asemenea, extinderea străzii Avram Iancu şi construirea unei şosele de centură ocolitoare a comunei Agigea, spre Poarta 10 a portului. Şoseaua va avea o lungime de aproximativ trei kilometri, iar întreaga investiţie se cifrează la circa 25 miliarde de lei vechi. Lucrările la acest obiectiv vor fi demarate, cel mai probabil, anul viitor.

Primăria a depus spre finanţare, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală - Măsura 322, un proiect integrat în valoare de 2,5 milioane euro. Acesta cuprinde obiective de investiţii importante pentru localitatea Lazu. Este vorba despre realizarea reţelei de canalizare şi asfaltarea de străzi, precum şi despre construirea unui imobil cu program after-school. Proiectul include şi o componentă socială realizată prin parteneriatul între biserică şi comunitatea locală.  

Primarul din Agigea a rezolvat şi problema transportului şcolarilor din zona Sanatoriu şi Lazu. Recent, primăria a achiziţionat două microbuze de transport persoane, cu 20 de locuri ce îi vor duce pe copii la şcoală.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii