Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:12 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PD-L solicita reprezentant al CJC pentru referendumul de la Cernavoda

ro

17 Feb, 2010 03:40 1534 Marime text
des_cjc_feb.jpgProiectul de hotărâre privind desemnarea unui reprezentant al Consiliului Judeţean Constanţa în comisia de organizare a referendumului de la Cernavodă, iniţiat de consilierii judeţeni ai PD-L nu a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi.

Adrian Gheorghiţă, şeful grupului consilierilor judeţeni PD-L, ne-a declarat că proiectul de hotărâre a fost depus de două ori la Consiliul Judeţean. În ciuda acestui fapt, documentul nu se regăseşte printre cele 58 de proiecte aflate pe ordinea de zi. Democrat-liberalul a afirmat că va cere introducerea proiectului pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei.

Trebuie precizat că până în prezent, şi-au desemnat reprezentant pentru Comisia de organizare a referendumului Judecătoria Medgidia şi Consiliul Local Cernavodă.

Reprezentantul Prefecturii va fi Aura Bozdoacă

Această procedură trebuie însă îndeplinită şi de către Primăria Cernavodă, Consiliul Judeţean Constanţa şi de către Prefectura Constanţa. Reprezentanţii Instituţiei Prefectului ne-au declarat că, cel mai probabil, din partea instituţiei va fi desemnată să facă parte din comisia de organizarea a referendumului de la Cernavodă, Aura Bozdoacă, directorul Serviciului Juridic. Precizăm că la ultima şedinţă a CJC, care a avut loc la sfârşitul lui 2009, democrat-liberalii au mai încercat că introducă un astfel de proiect pe ordinea de zi. Propunerea a stârnit un imens scandal, preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, fiind enervat peste măsură de acest demers. Din cauza faptului că între consilierii PD-L şi conducerea social-democrată a CJC nu se mai putea purta un dialog, pedeliştii au părăsit atunci sala de şedinţe.

Referendumul - un drept constituţional

Precizăm că peste 4.000 de cernavodeni au semnat pentru convocarea referendumului de demitere a primarului Mariana Mircea. Cifra este foarte aproape de numărul celor care au votat-o. Precizăm că primarul Mariana Mircea a făcut plângere la Parchet împotriva iniţiatorilor acţiunii de strângere de semnături, pe motiv că semnăturile au fost strânse prin metode ilegale. Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia a constatat prin Rezoluţia din 26.01.2009, că semnatarii memoriului au semnat în cunoştinţă de cauză, drept pentru care Prefectura a apreciat în acest caz că organizarea unui referendum este un „drept constituţional care trebuie respectat".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cineva din popor 17 Feb, 2010 12:29 excelenta prestatia de astazi la radio zu a doamnei primar Mariana Mircea! felicitari realizatorului Buzdugan pentru concluzia trasa "Ce va mai place s-o luati sus doamna primar!" :)Cat adevar!!!!!!!!!
  • mache 17 Feb, 2010 06:46 acest adrian gheorghita este un pion al stavrositei,face numai rau pdl-ului prin scandalurile vesnice provocate,desi cunostintele sale juridice sint indoielnice,iar fratele sau este sef la pnl.o javra oportunista care trebuie sa dispara o data cu acest blestem abatut asupra pdl-stavrositu.
  • mda 17 Feb, 2010 00:24 daca Nicusor Porcusor nu vrea ...nu vrea si nu o sa fie nici un referendum...clar ca buna ziua! asa ca o mai suportati inca 2 ani si ceva.....cum zicea si boschi la un gratar asta vara..~ma mai suportati inca 3 ani`...punct.