Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PD-L isi va recupera mandatele, cand se va modifica legea

ro

21 Jan, 2010 03:46 1605 Marime text
mandate_pdl_danut_moisoiu_05.jpgAşa cum anunţa preşedintele PD-L Constanţa, Mircea Banias, consilierii locali municipali PD-L vor iniţia, în următoarea şedinţă a Consiliului Local, noi proiecte de hotărâre prin care să-i invalideze pe excluşii din partid şi să-i valideze pe următorii de pe listă.

Cei despre care democrat-liberalii constănţeni au afirmat de-a lungul timpului că deţin clandestin mandatele de aleşi locali, fără să facă mai mult de atât fie vorba între noi, sunt Dănuţ Moisoiu, Mădălina Popa şi Florin Gheorghe. Ei au fost excluşi încă din 2008 din PD-L, însă nu au pierdut mandatele întrucât au dat partidul în judecată, ca şi alte structuri ale formaţiunii, iar primarul Constanţei, Radu Mazăre, în dispreţul adversarilor politici, nu a fost de acord cu introducerea pe ordinea de zi a unor proiecte de invalidare a calităţii celor trei, pe motiv că va face acest lucru în momentul în care se rezolvă litigiul. În momentul de faţă se mai află pe rolul instanţei, din câte se pare, un proces privind constatarea calităţii de membru PD-L al lui Moisoiu şi al celorlalţi doi apropiaţi ai săi. Prin urmare, proiectele de hotărâre ale PD-L n-ar avea prea mulţi sorţi de izbândă.

Şi la nivelul Consiliului Judeţean există un mandat invalidat, al PD-L. Este vorba despre cel care trebuia să-i revină lui Gheorghiţă Corbu şi pentru care se luptă în instanţă chiar şeful de grup al consilierilor PD-L din CJC, avocatul Adrian Gheorghiţă. Gheorghiţă a precizat că procesul are termen pe 31 mai, la Tribunalul Constanţa.

La rândul său, Mircea Banias, ne-a declarat că, împreună cu alţi colegi va depune în următoarea sesiune parlamentară un proiect de modificare a Legii 215/2001 privind administraţia publică locală, astfel încât, consilierii, aleşi de electorat, să nu mai aibă nevoie şi de votul colegilor lor pentru a le fi validate mandatele. Pe de altă parte, gurile rele spun că această iniţiativă trebuia promovată în Parlament mult mai devreme, nu după ce au trecut doi ani, în care, Moisoiu şi ai săi, au votat cot la cot cu PSD.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Rozicrucianul 21 Jan, 2010 14:47 De fapt,,,clandestinii'au fost alesi de ,,bobor'pe liste a caror greutate era realizata de cei inscrisi pe ea.Locul acestora pe liste a fost ocupat de candidatii care indeplineau anumite criterii ,si care acum imi scapa acum ca sa le pot enumera.Ma intreb daca numele acestor candidati ,notorii de fapt,nu erau trecute pe bletinul de vot ,PDLul mai ocupa acelasi numar de mandate pentru functia de consilieri?.Eu cred ca nu.Atunci,ciocu mic si asteptati viitoarele alegeri.
  • redivivus 21 Jan, 2010 07:55 In timp ce unii lupta in justitie pentru calitatea lor de membri de partid,cei ramasi inca neexclusi, stau la coada pentru a-si primi portia,ca boschetarii la cantina primariei.Un neavenit ca Iustian,felcerul ratat,figura anodina de frizer cu mandolina,doarme in functia de subprefect,si este considerat element de baza,de valoare.O fi politica dama de consum,dar nici asa cum cred unii.Daca s-ar fi consolidat alianta cu PSD ce s-ar fi intamplat cu cei trei consilieri ? Se spune ca politica presupune si compromisul,motiv pentru care mentinerea in functie a celor trei consilieri deveniti persona non grata ar fi utila organizatiei.In virtutea principiilor enuntate de actualul presedinte PD-L Constanta,ar trebui sa fie condamnati toti parlamentarii plecati din PSD care asigura acum majoritatea in Parlament alaturi de UDMR.Profit din nou de acest prilej pentru a evidentia necesitatea "amnistiei" de care vorbea presedintele Basescu la OTV:Pot amnistia pe oricine cu conditia sa nu fi tras in popor zicea dansul.In cine au tras cei trei consilieri?Este adevarat ca in PD-L se trage,dar nu cu arma.Se trag sfori.Fara aceasta " amnistie" nu va fi pace in organizatia PD-L Constanta.Orice abuz atrage alt abuz.orice nedreptate,o alta nedreptate, orice rafuiala alta rafuiala,la fel ca si razbunarea.PAX VOBISCUM!Luati initiativa dna Stavrositu.