Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:07 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PD-L Constanta vrea locul I la euroalegeri, ca in 2007

ro

10 May, 2009 23:56 854 Marime text
Democrat-liberalii constănţeni vor să obţină cele mai bune rezultate la alegerile din 7 iunie. Reprezentanţii PD-L Constanţa speră că formaţiunea se va bucura de sprijinul unui număr cel puţin la fel de mare de alegători ca în 2007, când a obţinut un scor mai mare decât PSD.

Preşedintele PD-L Constanţa, senatorul Mircea Banias, a declarat, ieri, că electorii pot alege PD-L din mai multe raţiuni. „Unul dintre motive este faptul că PD-L scoate România din criză şi că Guvernul Boc a propus un pachet de măsuri anticriză. Am preluat România la greu şi o vom duce la bine", a afirmat Mircea Banias. Alte motive pentru care senatorul consideră că electoratul va alege PD-L este lista de candidaţi a partidului care conţine nume precum Theodor Stolojan, Monica Macovei, Cristi Preda şi Traian Ungureanu, dar şi faptul că „PD-L face parte din cea mai mare familie europeană: Partidul Popular European".
Mircea Banias a subliniat că se va face o campanie directă, de la om la om, şi a recunoscut că suma de 30.000 lei, propusă ca plafon de la centru, nu este suficientă pentru campanie şi va fi suplimentată.

Adversarii PD-L: PNL şi PSD


Democrat-liberalii constănţeni au precizat, de asemenea, că şi-au identificat adversarii din această campanie. „La Constanţa se păstrează vechile complicităţi PSD - PNL (...) Cerem electoratului să spună nu coaliţiei PSD - PNL", a subliniat Mircea Banias, adăugând că cele două partide merg mână în mână pe plan local şi judeţean. „Atâta timp cât PSD şi PNL au un singur adversar - Traian Băsescu -, noi ne adresăm poporului român să ne sprijine pentru că trimitem în Parlamentul European cea mai valoroasă echipă. Îmi exprim speranţa că constănţenii vor vota PD-L şi Traian Băsescu", a afirmat şeful PD-L Constanţa.

Campanie pozitivă


La rândul său, deputatul PD-L Maria Stavrositu a afirmat că „rezultatul scrutinului din 7 iunie va da trendul pentru alegerile din toamnă" şi că votul de la euroalegeri ar putea chiar influenţa votul de la alegerile prezidenţiale. Maria Stavrositu a subliniat că PD-L nu va răspunde la provocări şi că va avea o campanie pozitivă, bazată pe relaţia directă cu electoratul şi nu pe dispute cu adversarii politici.
Adrian Manole, actual europarlamentar PD-L de Constanţa, a precizat că este îngrijorat de faptul că alegerile europarlamentare nu sunt privite cu seriozitate de mulţi alegători şi că sunt considerate mai mult „un sondaj de opinie pentru prezidenţiale". La rândul său, deputatul PD-L Constantin Chirilă a afirmat că speră ca organizaţia din care face parte să câştige alegerile din iunie. „Organizaţia Constanţa şi echipa de la Constanţa s-a specializat într-un rezultat bun la europarlamentare, la alegerile trecute (n.r. din 2007) fiind pe locul întâi. Sper să transmitem un mesaj corect şi să ne atingem obiectivul", a spus Constantin Chirilă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii