Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:30 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PD-L ar putea face plangere penala impotriva lui Nicusor

ro

20 Feb, 2010 03:47 1434 Marime text
pd_l_des21.jpgÎn cadrul şedinţei Biroului Permanent care a avut loc aseară, pedeliştii constănţeni au discutat asupra hotărârilor Consiliului Judeţean Constanţa prin care au fost alocaţi bani discriminatoriu, doar către primăriile PSD, sau pro-PSD.

Deşi fondurile sunt alocate cu dedicaţie - doar primăriilor conduse de către primari social-democraţi - primăriile portocalii fiind ocolite, hotărârile sunt legale întrucât au fost aprobate prin voinţa politică a majorităţii consilierilor judeţeni. A majorităţii PSD-PNL. Cu toate acestea, primarii PD-L sunt extrem de nemulţumiţi şi nu au de gând să stea cu mâinile în sân. Surse din cadrul PD-L Constanţa ne-au declarat că s-a luat în discuţie chiar depunerea unei plângeri penale, pentru abuz în serviciu, împotriva lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele social-democrat al Consiliului Judeţean Constanţa, iniţiator al celor două hotărâri. O altă variantă ar fi, susţin democrat-liberalii, modificarea Legii Finanţelor Publice, astfel încât banii să nu mai fie viraţi prin Consiliul Judeţean către comunităţile locale, ci direct, prin hotărâre de Guvern. Hotărârile care au stârnit nemulţumirea priamrilor PD-L se referă la repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 22% din impozitul pe venit şi la repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din TVA pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru proiecte de infrastructură pe anul 2010.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • jean 20 Feb, 2010 13:45 eee vrajeala, se cearta de ochii prostilor care platesc impozite, ca ei se intalnesc la o friptura si o mai pun de niste deturnari de fonduri, de milioane de euro, tot banii publici
  • Geo 20 Feb, 2010 10:11 Pai daca guvernul Dobibocului da bani numai Consiliilor Judetene care sunt conduse de PD-Listi de unde vreti bani? Ce faceti voi la nivel national nu prea va convine la nivel local nu? Darea in judecata ar fi culmea tupeului dar nimis nu mai surprinde la acest partid de nesimtiti.