Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:54 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Partidele din Mangalia cer demisia de onoare a primarului Tusac

ro

28 Aug, 2009 02:45 3039 Marime text

mangalia_primar_claudiu_tusac_03.jpg#Consilierii „opozanţi" primarului Mihai Claudiu Tusac - PNL, PD-L, PRM şi PC - au organizat, ieri, o conferinţă în cadrul căreia şi-au făcut cunoscute soluţiile pe care le văd pentru Mangalia, în situaţia în care edilul a pierdut procesul de dizolvare a Consiliului Local

Ca şi până acum, de altfel, aleşii locali nu au avut acces în sala de şedinţe a primăriei, astfel încât, pentru desfăşurarea conferinţei de presă, s-a optat pentru un alt spaţiu.

Consilierii au afirmat, la unison, că nu văd cum va ieşi Mangalia din situaţia de blocaj şi de incapacitate de plată: „Vorbim aici de demisia de onoare a primarului, dar cum acesta este străin de această noţiune, cea de onoare, sunt slabe speranţe că acest lucru se va întâmpla. Rămâne o a doua soluţie, aceea de referendum, şi toate partidele din Mangalia, cu excepţia PSD, vor trece în scurt timp la strângerea de semnături pentru referendum", a declarat preşedintele PRM Mangalia, Ion Anghel.

Consilierii au arătat şi faptul că Mangalia nu a avut, timp de jumătate de an, un viceprimar: „Dacă Tusac fugea cu Monica Columbeanu în Insulele Canare, cine îi ţinea locul, domnişoara aceea care se dă drept consilierul său?", a subliniat Ion Anghel. Totodată, aleşii locali au mai spus că, în prag de iarnă şi din cauza cheltuielilor pe diferite evenimente „distractive", primăria va fi în imposibilitatea de a plăti subvenţiile la căldură, salariile angajaţilor şi multe alte lucruri realizate din bani publici. Juriştii primăriei, Camelia Năftică şi Daniel Slăvescu, vor avea de suferit rigorile legii pentru faptul că au oferit mărturii mincinoase instanţei de judecată, dar şi pentru că au refuzat să îşi facă meseria. „Se pare că obsesia primarului de a vopsi în roşu toată Mangalia, de la capace de canalizare la borduri, i se trage din copilărie, când probabil scotea ochii pisicilor sau din visul său de a vedea „sânge pe parbriz". La mintea lor nu m-ar mira să vopsească şi stabilopozii în roşu, pentru că spun că vor să facă şi marea roşie", a afirmat Viorel Oleniuc, liderul grupului liberal din Consiliul Local.

Prezent la întâlnirea consilierilor, omul de afaceri Erchin Nuredin, fratele binecunoscutului Beinur Nuredin, a declarat că, în calitatea sa de agent economic, se vede sufocat de amenzi, dar şi de concurenţa neloială a... unora dintre membrii PSD: „Aveam o terasă pe malul mării, în apropiere de Portul Turistic. Acum câteva zile şi-a deschis acolo, chiar în port, nişte corturi un consilier, Mihai Voicu. Păi cum să mai supravieţuiesc eu, dacă el are palmierii şi locul amenajat pe banii primăriei, iar eu mă descurc din munca mea?", a declarat Erchin Nuredin.

mangalia.jpgFoleanu: „Prefectul a preferat pasivitatea"

După întâlnirea de la Mangalia, unul dintre consilierii pedelişti, Paul Foleanu, a organizat o întâlnire cu mass-media şi la sediul organizaţiei judeţene a PD-L Constanţa, pentru a vorbi despre reuşita consilierilor în faţa edilului din sudul litoralului. De altfel, reiterând aspectele transmise şi la Mangalia, consilierul Foleanu a scos în evidenţă neregulilele din Primăria Mangalia realizate de mai bine de jumătate de an, încă din luna septembrie a anului trecut, de când primarul nu a mai organizat şedinţe ordinare. „A cheltuit 300 de miliarde de lei din bugetul local, fără a avea vreo aprobare a Consiliului Local, a folosit bugetul judeţean pentru a organiza Festivalul Callatis sub patronajul lui Mircea Geoană, a cumpărat palmieri după modelul Mamaia şi multe altele", a declarat Foleanu. Mai mult, în opinia acestuia, prefectul ar fi încurajat tot ceea ce se întâmplă în Mangalia, însă, chiar şi în aceste condiţii, „a reuşit să aibă cât de cât o neutralitate faţă de partidele politice". „Acum se fac presiuni la prefect. Putea să facă ceva, însă el a preferat pasivitatea, în loc să se implice", a mai completat Foleanu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Bolero 28 Aug, 2009 11:17 Chiar credeti ca PSD-istii nu ar fi de acord cu referendumul?Ce are tusac in comun cu doctrina de stinga?Acesti neica nimeni care nu au in spate un statut profesional sau moral(ma refer la consilierii psd) pot avea un cuvint de spus cind toata lumea stie cit de aproape de penal sint-vezi cu prafurile.
  • un cetatean 28 Aug, 2009 07:59 Afara cu Tusac!! Asta se crede dictator?AFARAAAAaaaaaa!!!