Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:24 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Onaca „ARSVOM nu se desfiinteaza, se comaseaza"

ro

13 Aug, 2009 02:31 3114 Marime text

prm_doru_onaca5.jpgMinisterul Transporturilor şi Infrastructurii va aplica schema restructurării desfiinţând două agenţii şi cinci companii şi centre.

Este vorba despre reducerea cu 627 de posturi în total, a anunţat, ieri, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. „Vom desfiinţa Agenţia de Sănătate Publică a Ministerului Transporturilor, care va trece la Direcţia de Sănătate a Ministerului, precum şi Agenţia pentru Salvarea Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), Compania Naţională de Radiocomunicaţii Navale (Radionav), Compania Administraţia Porturilor Dunării Fluviale, iar Centrul Naţional de Calificare Feroviară (CENAFER), Societatea Feroviară de Turism (SFT) şi Societatea de Administrare Active Feroviare (SAAF) vor trece la CFR SA. În total, desfiinţăm 627 de posturi", a precizat Berceanu.
Ministrul a adăugat că porturile dunărene de mici dimensiuni, Giurgiu, Turnu Măgurele, Bechet şi Calafat, vor trece fie în subordinea consiliilor locale, fie la Compania Naţională Administraţia Portului Constanţa (CNAPMC), în cazul în care autorităţile locale nu vor dori să preia porturile. El a precizat că la cele 627 de posturi se adaugă cele 4.986 de persoane disponibilizate de la începutul anului la CFR SA, CFR Călători şi CFR Marfă, şi că reducerile de personal vor continua la aceste societăţi şi în a doua jumătate a anului, în urma unor discuţii cu sindicatele, mai ales că cele trei unităţi sunt monitorizate de FMI, în cadrul acordurilor pentru pachetul de finanţare.

ARSVOM ar putea trece la CNAPMC sau ANR

Contactat telefonic, directorul ARSVOM, Dorel Onaca, a afirmat că Agenţia pe care o conduce nu se va desfiinţa şi că este vorba despre o comasare. „Agenţia de Salvare pe Mare nu are cum să se desfiinţeze. Ea nu va mai fi sprijinită de la bugetul de stat, ci de la bugetul unei companii naţionale", a precizat democrat-liberalul. El a adăugat că ARSVOM, aflată în prezent în coordonarea Autorităţii Navale Române (ANR), ar putea fie să treacă sub coordonarea Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, fie să fie sprijinită financiar de către ANR. Potrivit lui Dorel Onaca, salariile celor 129 de angajaţi ai ARSVOM, care variază în prezent între 500 şi 600 lei, ar putea să crească, însă „oamenii au nevoie de siguranţa locului de muncă", după cum a precizat democrat-liberalul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • pt salvatorul 16 Sep, 2009 20:17 **** , sint destui baieti capabili p-aici , care muncesc de ani de zile ...asta-i meseria fiecaruia , tu poti vinde seminte la stadion cind nu-i meci ??? asa -i si la noi , nu putem sa bagam vaporul la fund ca sa avem activitate ....*****.
  • TOT UN BUGETAR 28 Aug, 2009 23:03 la comasat cu ea Dorele
  • TOT UN BUGETAR 28 Aug, 2009 21:14 Ar fi cel mai intelept lucru aceasta comasare , recomand si o "sita cernuta " la aceasta agentie , pt a scapa de >boschetari , voiajori , persoane ce detin functii desi n-au brevete , persoane ce asteapta acasa sa fie chemate , in timp ce ele sint pontate la munca , si alte soiuri de jigodii ce-au inpanzit ARSVOM-ul , deasemenea , un sac de tesa cu salarii de "zeci" , stau bine mercii , PINA CIND SA VA MAI TINEM?? ....DORELE , DACA REUSESTI S-O COMASEZI ESTI CEL MAI TARE , CINSTE TIE
  • ALT BUGETAR 18 Aug, 2009 18:27 a.r.s.v.o.m................DOAMNE AJUTA
  • salvatorul 15 Aug, 2009 06:55 ARSVOM este o agentie parazitara ca multe altele. Parca a fost creata anume pentru Onaca care (sic)a "salvat" doua barci esuate langa tarm.Ar fi bine si de dorit,ca institutia care va "infia" aceasta agentie si va suporta cheltuielile,sa inceapa cu un inventar la sange in ceea ce priveste starea tehnica a mijloacelor din dotare si a cheltuielilor facute pana acum pentru ele.
  • un bugetar 13 Aug, 2009 13:39 daca tu dorele faci sa nu dispara ARSVOM ESTI TARE