Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manuela Mitrea vrea să interzică fumatul în cluburi

ro

18 Feb, 2011 00:40 3890 Marime text
cap_1.jpgDeputatul constănţean Manuela Mitrea vrea să interzică fumatul în restaurante, baruri, cluburi şi discoteci.

În acest sens, parlamentarul PSD a depus pe 8 februarie o propunere legislativă pentru „modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun". „Prezenta propunere legislativă are ca obiect reglementarea şi modificarea legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Măsurile luate în ultimii opt ani în lupta pentru combaterea efectelor consumului produselor din tutun au început să dea rezultate, chiar dacă acestea sunt timide", se spune în iniţiativa deputatului Manuela Mitrea.

Mitrea_Manuela_Mitrea_ONLINE.jpgDeclaraţia deputatului PSD este susţinută şi de expunerea de motive a iniţiativei legislative. „Interzicerea consumului produselor de tutun în localurile frecventate de tineri, precum baruri, cluburi, discoteci, se impune, având în vedere că din ce în ce mai mulţi tineri fumează. Astăzi, în România, 89 de oameni mor în fiecare zi din cauza fumatului, echivalentul a patru oameni pe oră", susţine Manela Mitrea.

Mai mult, deputatul PSD menţionează că „principalul obiectiv al acestui proiect este interzicerea totală în toate spaţiile închise şi acoperite de folosinţă colectivă, dar şi în incinta instituţiilor academice şi de educaţie" şi propune creşterea valorii amenzilor contravenţionale. Drept argumente, Manuela Mitrea aduce măsurile luate împotriva fumatului de anumite ţării ale Uniunii Europene. Iniţiativa ei legislativă a fost prezentată în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor şi a fost înaintată către Senat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • demomanos 24 Feb, 2011 10:57 Eu am un bar,si deja am pus in strada toata gasca de firme tigari cu raftul lor cu tot,rideau de mine,dar un lucru este sigur nu lucrez pentru nemernici pt 5% si am sa si interzic fumatul in local indiferent de lege ca se aproba sau nu.Nu o sa mai fiu eu filtrul principal din locatie sa respir idiotenia altora.
  • Fumul de tutun deranjeaza pe Unii si Altii 20 Feb, 2011 14:18 Din pacate , tutunul este o planta de ritual la origine . Civilizatiile vechi ( pieile rosii) o folosesc in fell urmator: pe sicriu , pe o piatra plata se pun carbuni si plante de tutun. De asemenea in jurul locului unde se va depune corpul neinsufletit pentru inmormantare. Se stie din vremuri antice , prin clarvazatori de mare calibru, ca "duhurile" care "controleaza" nivelul din universul paralel unde se indreaapta sufletele deztrupate sunt sensibili in mod pozitiv la fumul de tutun. Acestia la rugamintile familiei preiau sufletul celui decedat si ii pregatesc un loc mai bun. Acuma, cineva cand fumeaza alerteaza aceste "duhuri,ele apar si isi iau portia lor de energie subtila ca plata pentru deranj.Este correct sa se procedeze asa deoarece au cheltuit energie pentru deranj si drum. ca rezultat aura din jurul capului fumatorului dispare in timp ( se numeste cap de mort , acest facies de culoare griulie.) La fel se intampla si cu fumatorii pasivi.
  • ovidiu 20 Feb, 2011 08:30 sunt de acord cu conditia ca sa se infiinteze cluburi, baruri … in care sa fie interzisa accesul nefumatorilor. NU VA PLACE NU INTRATI. DACA VRETI SA NU SE MAI FUMEZE INTERZICETI VANZAREA TIGARILOR. Pana atunci “CIOCU’ MIC” si stai acasa .
  • Matei 18 Feb, 2011 08:20 Hei!!!!Cita grija pentru poporul roman!!!Nu fumati stimati cetateni ai Romaniei ca fumatul este principala cauza a coruptiei,starii asigurarilor medicale si a spitalelor,somaj,foame,mizerie si saracie!!!! Cine nu vrea fum e liber sa mearga unde vrea !!! Sau fiecare bar ,restaurant,discoteca sa aiba dreptul de a alege libertatea de a permite fumar sau nu......Tara arde si...... babele se uita la noi ca fumam rupti de griji,nevoi,IMPOZITE,CORUPTIE-----INCEPE MAI INTII CU ACESTE PROBLEME STIMATA DOAMNA!!!! Educa-ti coopii tai acasa si lasa ideiile astea comuniste!!
  • Eidrien 18 Feb, 2011 05:22 o initiativa absolut necesara ! si foarte sanatoasa ! f multi tineri asteapta ca acest lucru sa se si intample !
  • gigi kent 18 Feb, 2011 01:38 numara mai bine cati mor cu zile din cauza coruptiei din primaria pastaii