Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:05 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitaţia pentru investiţii de 2,5 milioane de euro în Costineşti, în desfăşurare

ro

17 Nov, 2010 02:35 2655 Marime text
Costinesti_sediu_primarie.jpgComuna Costineşti este în plină procedură de achiziţie a lucrărilor de investiţii ce urmează a fi efectuate cu bani europeni. Mai exact, autoritatea locală pregăteşte licitaţia pentru proiectarea, verificarea şi execuţia lucrărilor finanţate prin Măsura 322.

Obiectul contractului de lucrări se referă la „Proiectare, verificare şi execuţie modernizare drumuri zona de nord, asfaltare strada Mănăstirii, construire clădire pentru asistenţă după programul şcolar after-school şi amenajare punct arheologic din comuna Costineşti". Potrivit anunţului de participare publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, valoarea estimată a contractului este de 9.532.071 lei fără TVA (95 de miliarde de lei vechi), iar durata derulării lui este de 12 luni. Garanţia de participare la licitaţie este de 47.250 lei pentru întreprinderi mari, 23.625 lei pentru întreprinderi mici, iar cea de bună execuţie de 5% din valoarea contractului. Investiţia va fi finanţată, în cea mai mare parte, prin Măsura 322 din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, dar şi de la bugetul de stat şi de la bugetul local al comunei Costineşti. Pentru activitatea de proiectare se solicită minim un contract de proiectare pentru construcţii de drumuri în ultimii trei ani şi minim un contract de proiectare pentru construcţii clădiri în aceeaşi perioadă de timp. Pentru activitatea de verificare se solicită minimum un contract de verificare a unui proiect pentru construcţii de drumuri în ultimii trei ani, iar pentru cea de execuţie, minim un contract de execuţie de drumuri în ultimii cinci ani şi cel puţin un contract de construcţii clădiri în aceeaşi perioadă de timp.

Se caută firme cu experienţă

Se cere, de asemenea, ca ofertanţii să fi efectuat lucrări de proiectare construcţii de drumuri în valoare de cel puţin 170.000 de lei, lucrări de proiectare construcţii de clădiri de minim 50.000 de lei, minim un contract de execuţie construcţii drumuri în valoare de cel puţin 8.000.000 de lei şi minim un contract de construcţii clădiri în valoare de cel puţin 800.000 de lei. Potrivit SEAP, contractul va fi atribuit prin licitaţie deschisă, iar criteriul va fi oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, în ceea ce priveşte criteriile enunţate în caietul de sarcini, în invitaţia de a prezenta o ofertă sau de a participa la negociere sau în documentul descriptiv.

Deschiderea ofertelor în cadrul acestei proceduri de achiziţie este programată să aibă loc pe 9 decembrie, începând cu ora 12.00, la sediul Primăriei Costineşti. Potrivit viceprimarului Marin Băduică, procedura de achiziţie este în plină desfăşurare. Edilul şi-a exprimat speranţa ca investiţia finanţată din fonduri europene să fie demarată în luna martie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii