Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:31 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ion Mincă „Cel puţin la nivelul judeţului Constanţa, USL nu funcţionează. La Mangalia, cu atât mai puţin"

ro

30 Nov, 2011 02:00 1290 Marime text
interviu_online.jpgConservatorul Ion Mincă este, dacă-l întrebi pe prefectul Claudiu-Iorga Palaz, noul viceprimar al Mangaliei. Pe de altă parte, consilierii locali (PSD) au ales un alt vice, în persoana lui Sorin Andrei.

Mincă nu a fost primit în sediul Primăriei, fapt ce a fost urmat de formularea unor plângeri penale. Inspectoratul de Poliţie Judeţean are ca obiectiv ţinerea sub control a situaţiei conflictuale de la Mangalia. Nu trebuie să uităm că PC-ul lui Mincă se află în alianţă cu PSD-ul lui Claudiu Tusac, primarul eliberat din funcţie, chiar dacă cei doi politicieni sunt la cuţite. Lupta aprigă de la Mangalia pare să deranjeze şi mai mult liniştea aparentă din USL. Fără primar, cu doi viceprimari, Mangalia este în derivă. Certurile au măcinat oraşul parcă la propriu. În frig, cu străzile găurite, mangalioţii se află în pragul disperării. De unde mai poate veni salvarea?

Ion Mincă, preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Conservator Constanţa şi viceprimar al Mangaliei, a venit la Interviul Online pe www.ziuadeconstanta.ro pentru a ne spune cum se poate redresa situaţia în Mangalia, care este viitorul USL-ului şi cum se văd la centru certurile din alianţă.

Mincă despre adevăratul viceprimar: „Eu nu ştiu de acea şedinţă de Consiliu Local. Doar am auzit de ea şi am citit în presă. S-a desfăşurat joia trecută, zi în care eu am primit ordinul prefectului 13515 din 24 noiembrie 2011. (...) Pentru mine un lucru este clar: că acolo ne jucăm de-a şoarecele şi pisica. Ei au un termen de 10 zile de la data convocării acelei şedinţe de consiliu şi alegerea noului viceprimar să comunice acel document către Prefectură. Or, ei nu fac altceva decât să tragă de timp şi să nu respecte acel ordin al prefectului, care este perfect legal. Indiferent dacă acea hotărâre de consiliu va fi validată de către prefect sau va fi atacată în contencios administrativ, acest ordin al prefectului este perfect valabil şi eu trebuie să-mi exercit drepturile care-mi revin din acel ordin, de primar interimar cu drepturi depline".

Conflictul cu Tusac: „Conflictul a pornit în momentul în care s-a decis să candideze la Mangalia. Am intrat într-o campanie electorală. Datorită situaţiei de la vremea respectivă, când el candida din partea PSD, Iorguş din partea PDL, în acea campanie, m-am axat pe o anticampanie împotriva lui Iorguş, toate afirmaţiile pe care le-am făcut la vremea respectivă aveau la bază documente care îl conţineau, automat, pe Tusac. Consider că de acolo s-a pornit acea ură împotriva mea. Deşi în turul 2 PC-ul l-a susţinut necondiţionat pe Claudiu Tusac, ca de altfel şi alte partide, acesta a câştigat alegerile la Mangalia, uitând din seara în care a fost declarat învingător de sprijinul pe care PC-ul i l-a acordat în turul 2 al alegerilor. Cel puţin la nivelul judeţului Constanţa, USL nu funcţionează. La Mangalia, cu atât mai puţin".

Situaţia din USL: „Am informat la centru despre această situaţie, i-am explicat preşedintelui partidului, cunoaşte situaţia de la Mangalia, nu de acum, şi pot să vă spun că am susţinere totală din partea conducerii de la Bucureşti, pentru că mă ştiu, au încredere în mine, ştiu că sunt om serios şi nu mă gândesc la absolut nimic decât la a rezolva numai şi numai problemele cetăţenilor din municipiul Mangalia. (...) Situaţia de la Mangalia nu va afecta cu nimic alianţa la nivel central.

Mincă despre o posibilă candidatură la Primăria Mangalia: „Dacă la anul, la Mangalia, Claudiu Tusac va fi candidatul PSD, îl vor susţine în continuare, ceea ce mi se pare cea mai mare greşeală posibilă. Cu siguranţă voi candida şi o voi face din partea PC, normal, dar există şi o altă variantă, de a fi susţinut de către PNL, poate chiar şi de PSD, de ce nu? Să fiu candidatul USL. Dacă PSD sau PNL vor scoate în faţă un om asupra căruia să nu am nicio urmă de îndoială, atunci vom intra în sondaje şi voi susţine candidatul cu cele mai mari şanse".

Problema căldurii în municipiul Mangalia:
„Am soluţii, nu pot să le fac publice, nu este momentul, dar am soluţii să asigur căldură în permanenţă în Mangalia. Mai mult, voi apela atunci la cetăţeni să vină alături de mine când voi iniţia un proiect de hotărâre în care tariful la gigacalorie va fi sub două milioane de lei. Dacă voi avea opoziţie pe acest proiect în Consiliul Local, atunci voi apela la opinia publică. În afară de acest proiect, am alte proiecte care îi vizează pe agenţii economici, şi mă refer la taxe şi impozite, care nu vor creşte, ci vor fi reduse. Îmi asum aceste lucruri".

Puteţi citi interviul integral pe
//www.ziuaconstanta.ro/rubrici/interviu-online/interviu-online-cu-ion-minca-viceprimar-al-mangaliei-tema-este-razboi-intre-usl-isti-minca-vs-tusac-cine-conduce-mangalia-76283.html

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii