Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:36 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forţe „oculte" sau lipsă de comunicare? Alegerile pentru şefia PDL Constanţa au fost amânate

ro

02 Jun, 2011 00:07 1150 Marime text
pdl-Gigi_Chiru_0.jpgPotrivit unei decizii luate la nivel central orice alegeri se suspendă până în septembrie. Gigi Chiru stabilise vineri ca alegerile la municipiu să aibă loc pe 19 iunie

PDL Constanţa continuă să fie o organizaţie atipică, în care un lucru stabilit se poate schimba de la o zi la alta. Ieri, alegerile la organizaţia municipală a PDL Constanţa au fost amânate pentru luna septembrie, deşi vinerea trecută în Biroul Permanent Judeţean s-a stabilit că urmau să aibă loc pe 19 iunie.

Nu se ştie dacă forţe „oculte" au acţionat şi de această dată pentru schimbarea datei, aşa cum ne obişnuisem pe vremea interimatului lui Mircea Banias în fruntea filialei judeţene, sau dacă este vorba mai degrabă despre o lipsă de comunicare. Cert este că în cursul dimineţii de ieri, vestea că alegerile la municipiu nu vor mai avea loc pe 19 iunie s-a răspândit rapid. Preşedintele organizaţiei judeţene PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru, ne-a declarat iniţial că nu avea cunoştinţă de o posibilă amânare a alegrilor. Ulterior, după ce şi-a sunat câţiva colegi de la partid de la centru, a afirmat că în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional de luni s-ar fi luat în discuţie amânarea alegerilor la vârful PDL Constanţa.

Sesiunea parlamentară încărcată, printre motive

pdl_alegeri-Maria_Stavrositu_005.jpgDupă ce a discutat cu preşedintele PDL Emil Boc Gigi Chiru ne-a confirmat că alegerile pentru şefia organizaţiei municipale a PDL Constanţa nu vor mai avea loc pe 19 iunie. „Am stat de vorbă cu domnul prim-ministru, preşedintele Emil Boc, şi s-a luat decizia în Biroul Permanent Naţional ca orice alegeri să se suspende până în luna septembrie. Este o strategie la nivel naţional. Într-o viitoare şedinţă a Biroului Permanent Judeţean vom reprograma alegerile pentru luna septembrie", ne-a declarat Gigi Chiru. Potrivit şefului PDL Constanţa, sesiunea parlamentară încărcată şi priorităţile partidului legate de programul de guvernare ar fi principalele motive pentru care data alegerilor a fost amânată pentru luna septembrie.

Mihai Petre a părăsit CODA

Reamintim că în şedinţa Biroului Permanent Judeţean al PDL Constanţa de vinerea trecută s-a adoptat decizia ca alegerile pentru desemnarea unei noi conduceri a organizaţiei municipale PDL Constanţa, condusă interimar de Maria Stavrositu, să aibă loc pe 19 iunie. Totodată, s-a constituit o Comisie de Organizare şi Desfăşurare a Alegerilor (CODA) formată din şapte membri: Mihăiţă Vişoianu, Ionuţ Anghel, Adrian Ghoerghiţă, Hristu Tararache, Elena Buhaiev, Dumitru Burcin şi Mihai Petre. Acesta din urmă, care, se pare, nu a dorit să facă parte din această comisie de la bun început, a depus marţi la sediul organizaţiei judeţene o adresă prin care anunţă că se retrage din această comisie, motivul oficial fiind lipsa de timp. Nu se ştie dacă formula CODA va rămâne în picioare până la alegerile din septembrie, cert este că şi Maria Stavrositu, preşedintele interimar de la municipiu, îşi constituise o astfel de comisie, formată din 25 de membri.

De precizat că am încercat să luăm legătura telefonic şi cu Maria Stavrositu în legătură cu amânarea alegerilor de la municipiu, însă nu a putut fi contactată.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii