Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 01 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dincă (DSVSA), despre stenogramele în care apare numele său „Nu simţeam nevoia unui sprijin deosebit"

ro

30 May, 2011 00:00 1965 Marime text

cap_3.jpgÎntr-o stenogramă publicată zilele trecute, în care senatorul PDL Mircea Banias vorbeşte cu un anume personaj despre un eventual ajutor pentru menţinerea pe post a şefului de la DSVSA Constanţa, apare şi numele fostului director al instituţiei, Gheorghe Dincă

„Fiind membru de partid, am vrut să discut despre schimbarea mea cu preşedintele partidului, care la acel moment era Mircea Banias. Mi se părea corect să îmi continui activitatea şi ca un partid să-şi apere unul dintre membrii în funcţie, mai ales că PDL-ul nu are şi nici nu avea la acel moment vreun protocol cu UNPR", a spus Dincă.

Despre importanţa instituţiei la care a fost director sau director adjunct vreme de mai mulţi ani şi în timpul mai multor guvernări, dar şi despre motivele pentru care a solicitat ajutorul şefului său de partid, Mircea Banias, am încercat să stăm ieri de vorbă cu Dincă, actual consilier superior în cadrul DSVSA, pentru a lămuri solicitarea privind menţinerea pe post.

Deschis cum a fost de fiecare dată, Gheorghe Dincă ne-a spus că, într-adevăr, a avut o conversaţie cu Mircea Banias, privitoare la postul pentru care se mai „lupta" un candidat, însă în relaţia membru - şef de partid. „Fiind membru de partid, am vrut să discut despre schimbarea mea cu preşedintele partidului, care la acel moment era Mircea Banias. Se punea problema atunci să fiu schimbat. Mi se părea corect să îmi continui activitatea şi ca un partid să-şi apere unul dintre membrii în funcţie, mai ales că PDL-ul nu are şi nici nu avea la acel moment vreun protocol cu UNPR (n.r. Romeu Lazăr, directorul care i-a luat locul, este susţinut de UNPR). Nu simţeam nevoia unui sprijin deosebit. Provin dintr-o familie de medici, sunt medic de 20 de ani, doctor în ştiinţe medicale de zece ani. Nu am compromis pe nimeni. Fiecare crede despre el, atunci când se află într-o funcţie, că este cel mai bun. Eu am considerat că este locul meu acolo, dar merg pe principiul «valul care te aduce, acela te ia»", a precizat Dincă. Subiectul legat de inexistenţa vreunei negocieri cu UNPR la nivelul deconcentratelor apare şi în stenogramele făcute publice vinerea trecută.

Dincă, actual consilier superior în cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, ne-a mai spus că are relaţii normale la acest moment atât cu actualul şef al instituţiei, Romeu Lazăr, în calitate de coleg de muncă, dar şi cu fostul şef al filialei judeţene a PDL Constanţa, ca şi colegi de partid. Concursul pentru ocuparea postului de director la DSVSA Constanţa a avut loc la finele lunii noiembrie 2010, proba scrisă având loc pe 29 noiembrie, iar proba interviu pe 2 decembrie. Susţinut de UNPR, Romeu Lazăr, medic veterinar în circumscripţia veterinară Eforie, a obţinut fără prea mari probleme postul de şef al instituţiei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • comentatorul 30 May, 2011 07:55 sa stii ca ai un suoer candidat la conducerea acestei institutii el este NICA GABRIEL si care sapa de cca 3 ani sa fie seful dsv , el este omul care stie despre tot ceea ce se face in vama cu controlul alimentelor ,spagile cum se cer si cum se dau ,si tot ce misca acolo. dar este un om periculos pentru ca si sifoneaza pentru ca sa ajunga el director o sa vedeti ca este sustinut si de o serie de masoni ai constantei