Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:43 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la Mazăre citire Constănţenii nu vor plăti taxe şi impozite mai mari în 2013

ro

15 Dec, 2012 01:22 2134 Marime text
Mazare_-_ghiseu_taxe_si_impozite.jpgPrimarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că taxele şi impozitele locale nu vor fi majorate în 2013. „Taxele nu se majorează. Rămân identice cu cele care sunt anul acesta. Dacă am spus acum trei săptămâni o vorbă, rămâne vorbă", a declarat şeful administraţiei publice locale constănţene.

Mazăre a făcut aceste afirmaţii în contextul în care Guvernul Ponta a adoptat, în şedinţa de miercuri, o hotărâre privind actualizarea impozitelor şi taxelor locale cu 16,05%.

Întrebat dacă o majorare a taxelor şi impozitelor locale s-ar justifica, edilul şef a răspuns: „Sigur că se justifică. Mai am de construit locuinţe pentru săraci. Mai am încă 3.000 de cereri de familii. Se justifică dacă am vrea beculeţe ca la Bucureşti". Totuşi, Mazăre a revenit şi a subliniat: „Nu văd de ce ar trebui să împovărez constănţenii".

Prezentă la eveniment, Virginia Uzun, şefa Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) Constanţa, a declarat că până la acest moment, în 2012 rata de încasare a impozitelor şi taxelor locale este de 85%, cu 6% mai mult decât s-a prognozat.

Uzun a precizat că niciuna dintre taxe nu ma fi majorată: „Nu umblăm la absolut nimic". În ceea ce priveşte taxa specială de intrare în staţiunea Mamaia, Mazăre a declarat că „deocamdată nu se pune problema" reintroducerii acesteia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii