Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:57 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conflictul Iordache - Moinescu se adânceşte

ro

15 Nov, 2010 02:40 2004 Marime text

cap_06.jpgOrganizaţia PDL Medgidia, condusă de Dumitru Moinescu, îl acuză pe Marian Iordache, printre altele, şi de abuz în serviciu 

Primarul Medgidiei respinge acuzaţiile ce i se aduc, afirmând că totul face parte din „tactica PDL pentru alegeri"

Organizaţia locală PDL Medgidia lansează noi acuzaţii la adresa primarului municipiului, Marian Iordache. Criticile aduse edilului au avut ca punct de plecare şedinţa Consiliului Local Medgidia de săptămâna trecută.

„Deşi Iordache se plânge că nu este ajutat de Guvern, Guvernul PDL oferă Medgidiei 45 de miliarde de lei pentru reparaţia Spitalului Municipal şi trei miliarde de lei pentru plata salariilor însoţitorilor persoanelor cu handicap, aceasta după ce în luna iulie a acordat 100 de miliarde de lei bugetului Medgidiei, bani proveniţi din impozitul pe venit global şi sume defalcate din TVA", se arată în comunicatul PDL Medgidia. În şedinţa de joia trecută, primarul Marian Iordache a supus votului aleşilor locali introducerea în buget a celor 45 de miliarde de lei vechi pentru spital şi a celor trei miliarde pentru plata salariilor asistenţilor personali. Potrivit primarului Marian Iordache, cele 100 de miliarde de lei vechi la care fac referire democrat-liberalii sunt alcătuite din 77 de miliarde de lei alocate de Compania Naţională de Investiţii şi din alte 23 de miliarde asigurate de la bugetul local, pentru alimentarea cu apă a zonei de nord. „Vor acum să scoată în evidenţă faptul că Guvernul PDL a făcut ceva pentru acest oraş în ultimii doi ani, dar nu este nimic spectaculos. Este ceva normal", a afirmat primarul Medgidiei.

Contre pe tema creditului din 2007

Reprezentanţii organizaţiei locale PDL Medgidia îl acuză pe Marian Iordache şi de abuz în funcţie. „Iordache încearcă să-şi acopere abuzul în funcţie, săvârşit în luna ianuarie, fapt ce are incidente penale, cu votul consilierilor PNL-PSD. În anul 2007, Primăria Medgidia a contractat un credit bancar de la EximBank cu o dobândă de 7,52%. În luna ianuarie 2010, Iordache a modificat de la sine putere acest contract, mărind dobânda la 11,51%. Aceasta reprezintă o infracţiune ce se pedepseşte cu închisoare. Abuzul lui Iordache creează costuri suplimentare pentru bugetul Medgidiei de aproximativ 2 milioane de euro. Iordache abuzează, medgidienii cotizează", se mai precizează în comunicat.

În replică, Marian Iordache susţine că acest credit ar fi fost încheiat cu o dobândă variabilă şi nu cu una fixă, iar el, în calitate de primar, nu a făcut decât să achite dobânda majorată de bancă. „Vinovat nu este cel care plăteşte, ci cel care a luat banii şi i-a îngropat în asfalt electoral, mai ales că acest credit a avut perioadă de graţie până în 2008, iar din 2008 am început să plătim şi de aceea oraşul funcţionează greu", a afirmat Iordache.

Democrat-liberalii din Medgidia îl acuză pe liberalul Iordache şi de faptul că ar fi distrus sistemul de monitorizare video realizat în 2007, iar acum ar vrea să facă unul nou, cu bani europeni. „Cu acel prilej s-au montat camere de supraveghere în toate şcolile, toate grădiniţele, copiii fiind astfel protejaţi de bandele de cartier, iar profesorii de hoţi. S-au montat camere de supraveghere şi în pieţe, ceea ce a dus la dispariţia furturilor din aceste zone. Monitorizarea se realiza de către ofiţerul de serviciu al Poliţiei Comunitare şi se putea interveni prompt în rezolvarea oricăror situaţii conflictuale. Actualul primar a aruncat la gunoi acest sistem, ca apoi să vină la această şedinţă CLM cu acest proiect de HCL, proiect ce se va realiza cu fonduri europene", mai susţin reprezentanţii PDL Medgidia, arătându-se sceptici în privinţa şanselor lui de concretizare. Primarul municipiului Medgidia susţine că sistemul de monitorizare video realizat pe vremea lui Dumitru Moinescu nu a fost distrus, ci funcţionează în continuare. „Oricine poate verifica faptul că aceste camere există. Însă noi, prin Programul Operaţional Regional, vrem să mai montăm 156 de camere, care se adaugă celor 32", susţine Marian Iordache.

Iordache neagă că ar da ANL-uri liberalilor

Democrat-liberalii îl acuză pe primarul Medgidiei că ar fi încercat să repartizeze două locuinţe ANL clientelei politice. „În continuare, se fac aranjamente la Primăria Medgidia când este de acordat case. În şedinţă ne-au fost prezentate două solicitări care urmau să obţină o locuinţă, persoanele respective fiind apropiaţi ai PNL. Consilierul PDL Dumitru Moinescu a ridicat în şedinţa din 11 noiembrie problema unui tânăr de 28 de ani, ce se numeşte Adrian Balica, ce are o cerere depusă pentru o locuinţă ANL din 2004. Adrian Balica a fost de nerepetate ori la directorul DGDPP (Direcţia de Gestiune a Domeniului Public şi Privat) Medgidia în audienţă, iar ultima data acesta i-a spus ca până în 2011 nu se vor repartiza locuinţe ANL, deoarece nu mai sunt şi trebuie să se construiască altele. Iordache a susţinut în şedinţa CLM că acest tânăr nu se află în lista celor 28 pentru că ar fi împlinit 36 de ani, cu toate că a fost contrazis, tânărul având în prezent 28 de ani. Iordache şi-a susţinut mai departe minciuna, dovada faptului că Medgidia este condusă prin minciună, nepăsare şi lipsă de transparenţă", se mai precizează în comunicat. Primarul Marian Iordache a infirmat spusele pedeliştilor, afirmând că nu a făcut decât să urmeze lista cu repartiţii ANL din 2005, iar în ceea ce-l priveşte pe Balica, a afirmat că nu la acesta s-a referit în şedinţă, şi la un altul cu un nume asemănător.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • medgidian 15 Nov, 2010 12:04 Minciuna dupa minciuna.Aceasta cred ca arputea fi deviza lui Iordache.Daca ati viziona sedintele de consiliu v-ati convinge ca Moinescu aduce argumente pertinente,pe cand iordachenii nici macar nu citesc materialele si ridica manutele doar la comanda lui Butnaru.Echipa Vladescu este cu dorsalul in doua luntre. Cand este ceva ce apartine de interesul consiliului judetean,gata,actioneaza impotriva iordachenilor sau pentru dar niciodata nu se gandesc la binele Medgidiei ci doar la binele PSD.Daca vrem sa fim impartiali,trebuie sa-i dam dreptate echipei moinescienii care in momentul de fata actioneaza doar in interesul nostru,al medgidienilor.
  • Geppetto 15 Nov, 2010 10:05 Iordache e un mincinos notoriu. Mai are de platit inca datoriile din campania locala din 2008 si de asta nu stie ce sa mai faca cadou. Ii dau o sugetie: a mai ramas nedat podul de peste canalul Dunare-Marea Neagra si sediul primariei.