Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:49 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJC a adoptat hotărârea de organizare a referendumului Nicuşor - „Dacă secretarul a semnat, şedinţa este legală" (galerie foto)

ro

23 Jun, 2011 02:27 1567 Marime text
cjc_referendum_sedinta_cjc.jpgCei 27 de consilieri judeţeni PSD şi PNL au aprobat ieri hotărârea de organizare a referendumului judeţean de consultare a cetăţenilor în privinţa desfiinţării judeţului Constanţa

Consilierii judeţeni s-au reunit ieri în şedinţă pentru a vota proiectul de hotărâre privind aprobarea organizării pe 17 iulie a referendumului judeţean cu tema „Consultarea cetăţenilor judeţului cu privire la desfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale judeţul Constanţa".

Din cei 37 de aleşi locali, au fost prezenţi la şedinţă 27, 21 de la PSD şi 6 de la PNL, cei opt consilieri judeţeni PDL fiind absenţi, aşa cum au anunţat. Chiar şi aşa, şedinţa a fost legal constituită, hotărârea de convocare a referendumului judeţean trecând fără probleme, fiind votată în unanimitate. Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a declarat în debutul şedinţei că lipsa consilierilor judeţeni ai PDL de la şedinţă demonstrează faptul că aceştia sunt de acord cu desfiinţarea judeţului.

IMG_9467.jpg„Înseamnă că domnii consilieri judeţeni PDL consideră că desfiinţarea judeţului Constanţa nu este o problemă extraordinară, de interes judeţean, şi sunt de acord cu desfiinţarea judeţului. (...) Eu nu pot interpreta acest gest decât ca pe o laşitate şi ca pe un răspuns clar că ei sunt pentru desfiinţarea judeţului Constanţa. Democratic, trebuia să vină la şedinţă, să-şi spună punctul de vedere, argumentele pro şi contra, şi să voteze în consecinţă, da sau nu şi să se abţină, însă prin absenţa lor demonstrează că au primit ordin de la PDL să nu participe. Prefecţii au primit ordin să atace în contencios administrativ organizarea referendumului, deşi, aşa cum am spus în şedinţă, este obligatorie consultarea cetăţenilor judeţului la modificarea limitelor judeţului Constanţa şi a existenţei lui", a precizat Nicuşor Constantinescu.

Constantinescu crede că va câştiga în instanţă

IMG_9470.jpgÎn replică la motivaţia consilierilor judeţeni ai PDL, care au precizat anterior că nu vor participa la şedinţă deoarece o consideră ilegală, neavând caracter extraordinar din punctul lor de vedere, Constantinescu a declarat contrariul, afirmând că secretarul judeţului nu ar fi semnat convocarea şedinţei dacă nu era legală.

În ceea ce priveşte textul proiectului de hotărâre, Nicuşor Constantinescu a precizat că s-a consultat cu mai mulţi avocaţi pentru articolul care prevede şi cazul atacării în contencios administrativ de către prefect a hotărârii. Art. 4: „(1) În cazul suspendării ca urmare a controlului de legalitate în faţa instanţelor judecătoreşti, data referendumului se stabileşte în prima duminică, după trecerea unui termen de cel puţin 20 de zile înainte de ziua desfăşurării acestuia, conform art. 16 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, modificată şi completată, calculat de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti şi încetării suspendării prezentei hotărâri. (2) Data referendumului se aduce la cunoştinţă publică la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti şi încetării suspendării prezentei hotărâri sau ulterior acestei date, cu respectarea prevederilor alin. 1". Constantinescu a afirmat că este convins că va câştiga în instanţă în cazul în care hotărârea va fi atacată.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii