Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:25 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BEJ a stabilit ordinea pe buletinele de vot a competitorilor electorali pentru parlamentare

ro

12 Nov, 2012 00:00 2958 Marime text

ordine_candidati_-_buletin_de_vot.jpgDe alegerile parlamentare ne mai despart aproximativ trei săptămâni. În perspectiva scrutinului din 9 decembrie, Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Constanţa a decis, în urma tragerii la sorţi de sâmbătă, ordinea în care se tipăresc numele candidaţilor pe buletinele de vot.

De menţionat este că ordinea este aceeaşi atât pentru ambele buletine de vot (Senat şi Camera Deputaţilor). Ordinea în care aspiranţii la un mandat de senator sau de deputat vor fi trecuţi pe buletinele de vot este următoarea: Uniunea Democrată Maghiară din România, Alianţa Politică Uniunea Social Liberală, Alianţa România Dreaptă, Partidul Poporului - Dan Diaconescu, Partidul România Mare, Partidul Ecologist Român, Partidul Popular şi al Protecţiei Sociale, Uniunea Polonezilor din România, Uniunea Democrată Turcă din România, Asociaţia Macedonenilor din România, Uniunea Armenilor din România, Uniunea Croaţilor din România, Uniunea Bulgară din Banat - România, Uniunea Ucrainenilor din România, Uniunea Elenă din România, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România, Uniunea Democrată a Slovacilor şi Cehilor din România, Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România, Asociaţia Italienilor din România - RO.AS.IT., Forumul Democrat al Germanilor din România, Uniunea Culturală a Rutenilor din România, Asociaţia Partida Romilor „Pro-Europa", Asociaţia Liga Albanezilor din România şi Uniunea Sârbilor din România.

Aşa cum se arată într-un comunicat de presă al BEJ Constanţa, în eventualitatea în care un competitor electoral nu are o candidatură/candidaturi înregistrate într-unul sau mai multe colegii uninominale ale Circumscripţiei Electorale Nr. 14 Constanţa, buletinele de vot din acel/acele colegii vor fi tipărite fără competitorul electorale respectiv, numărul de ordine al acestuia pe buletinul de vot fiind ocupat de următorul competitor electoral, în ordinea rezultată în urma tragerii la sorţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii