Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:06 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Banias nu renunţă la alegerile din 2010 Prinde Manole trenul de pe 11 decembrie?

ro

27 Nov, 2010 01:36 2232 Marime text
3_alegeri_pdl_Adrian_Manole.jpgEste târziu pentru organizarea în 2010 a alegerilor la nivelul organizaţiei municipale a PDL Constanţa, dar nu imposibil. Se pare că şeful de la judeţ, Mircea Banias, nu ar fi renunţat la ideea organizării alegerilor la municipiu până la sfârşitul anului.

Pentru organizarea de alegeri pe 4 decembrie, aşa cum se vehicula în urmă cu o săptămână, este prea târziu, având în vedere că, aşa cum declara şi Florian Constantin, şeful de la municipiu, nu s-au finalizat alegerile la nivelul organizaţiilor secţiilor de votare (OSV). Alegeri s-au desfăşurat doar în 141 de OSV-uri - dintre acestea unele sunt contestate - şi au mai rămas încă 50 în care trebuie organizate alegeri. Relatam într-o ediţie anterioară că Mircea Banias ar fi vrut să propună în ultima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean desfăşurarea alegerilor la municipiu pe 4 decembrie. Surse din PDL ne-au declarat atunci că democrat-liberalul ar fi dorit astfel să-l instaleze mai uşor pe Adrian Manole la municipiu, întrucât i-ar fi prins pe picior greşit pe contracandidaţi. Aceleaşi surse susţineau că, în municipiu, susţinătorii echipei Banias sunt deja „la posturi" şi, mai mult decât atât, că Banias i-ar fi făcut deja campania lui Manole. Cum data nu a fost aprobată în BPJ, întrucât la ultima şedinţă nu a fost cvorum, se pare că o altă dată avansată neoficial pentru alegeri ar fi 11 decembrie. Pentru convocarea unui Consiliul de Coordonare Local pe această dată este nevoie însă de aprobarea BPJ. Având în vedere că zilele până la vacanţa de iarnă sunt numărate, nu rămâne decât ca democrat-liberalii să se întrunească într-o şedinţă de urgenţă pentru aprobarea desfăşurării de alegeri pe 11 decembrie. Contracandidatul lui Adrian Manole ar putea fi doar Florian Constantin, luând în considerare faptul că Maria Stavrositu speră încă la validarea alegerilor din 5 iunie, în urma cărora a fost votată preşedinte al filialei municipale de 499 din cei 526 de votanţi. De precizat că am încercat să-l contactăm şi pe preşedintele organizaţiei judeţene, Mircea Banias, însă nu a răspuns la telefon.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mona 27 Nov, 2010 08:31 vezi Manole ca Banias te atentioneaza cu degetul ca nu prea esti bun ca presedinte,ai mai fost si nu ai realizat nimic concret in organizarea membrilor,si ai creat numai conflicte si marea majoritate au luat-o razna;acum cand Stavrositu Maria vrea sa lucreze in organizatie si sa faca treaba serioasa si nu de gasca n-o lasati.Rusine Banias Mircea ca nu te cumintesti.Cat vrei spaga la afacerea asta?