Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:11 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arconi Star a părăsit execuţia grădiniţei din Agigea

ro

10 Sep, 2010 01:39 2236 Marime text
cap_4.jpgPrimarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, ne-a declarat că executantul grădiniţei noi din localitate s-a retras de pe şantierul de lucru, refuzând să mai continue lucrarea. Informaţia ne-a fost confirmată de către patronul firmei, Gheorghe Fechete.

Edilul comunei Agigea a afirmat că a fost informat de decizia constructorului de a abandona lucrările pe 7 septembrie. „Voi convoca o comisie şi voi chema Inspectoratul Teritorial în Construcţii şi celelalte autorităţi competente să verifice şi să constate situaţia. Eu am spus de la bun început că reprezentanţii acestei firmei sunt neserioşi, dar m-am supus legii şi hotărârilor judecătoreşti", a precizat primarul Cristian Cîrjaliu, făcând referire că licitaţia a fost contestată, iar instanţa i-a dat dreptate constructorului, care acum a refuzat să mai continue lucrările. Edilul comunei Agigea a precizat că va comanda şi o expertiză pentru a constata care este valoarea lucrărilor executate, precizând totodată că raportul de constatare va fi plătit de către constructor.

Contactat telefonic, Gheorghe Fechete, unul dintre patronii firmei, ne-a declarat că a refuzat să mai continue lucrările de construire a grădiniţei din Agigea, din cauză că administraţia locală a comunei nu a fost de acord să-i acorde o suplimentare de fonduri motivată, susţine el, de greşeli de proiectare care nu-i aparţin. Potrivit spuselor lui Fechete, ar mai fi fost necesare în plus aproximativ 12 tone de oţel beton, care nu ar fi fost incluse în proiect. „Eu nu cer diferenţe de preţ, având în vedere că la obţinerea contractului oţelul beton costa 17.000 de lei vechi pe kilogram, iar acum costă 24.000 de lei vechi. Eu cer să mi se plătească aceste materiale, care nu au fost puse la socoteală din greşeala proiectantului", a afirmat Fechete. Într-o ediţie anterioară relatam corespondenţa dintre Primăria Agigea şi SC Arconi Star SRL. Primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, a declarat atunci că nu va plăti din bugetul comunei niciun leu în plus faţă de valoarea de atribuire şi faţă de suplimentarea pentru mutarea clădirii cu doi metri faţă de amplasamentul iniţial, care era necesară.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • radu 10 Sep, 2010 09:23 Se pare ca operatorii economicii au probleme cu autoritatile locale! Aceeasi situatie si la gradinita din Cumpana