Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:02 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de kilograme de preparate din carne si produse lactate expirate sunt scoase la vanzare

ro

12 Aug, 2003 00:00 815 Marime text

Echipele Directiei Judetene Sanitar-Veterinare au efectuat, in perioada 4-10 august, 721 de controale * Un numar de 18 societati comerciale care au puncte de lucru deschise pe litoral au fost sanctionate contraventional, valoarea totala a amenzilor ridicandu-se la suma de 180 de milioane de lei * Au fost retrase de la comercializare 0,6 tone de carne si preparate din carne si alte 0,2 tone de lapte si produse lactate

Echipele Directiei Judetene Sanitar-Veterinare Constanta au efectuat, in perioada 4-10 august, un numar de 721 de controale in cadrul societatilor comerciale din judetul Constanta, dintre care 612 au avut loc pe litoral. Astfel, au fost controlate, din punct de vedere sanitar-veterinar, 112 unitati de productie alimentara de origine animala, dintre care 58 de astfel de unitati apartineau celor care si-au deschis puncte de lucru pe litoral. Alte 210 verificari au fost efectuate in unitatile de comercializare a produselor alimentare de origine animala. Dintre acestea, 190 de unitati care au fost verificate se afla pe litoral. Echipele din cadrul Directiei Judetene Sanitar-Veterinare Constanta au controlat 365 de unitati de alimentatie publica, dintre care 344 de pe litoral, 9 ferme de animale si alte 5 unitati de libera practica veterinara.

Societati amendate

Rezultatele verificarilor nu sunt deloc imbucuratoare pentru turistii care consuma diferite produse de la asa-zisele magazine de sezon. Un numar de 18 societati comerciale care au puncte de lucru deschise pe litoral au fost sanctionate contraventional, valoarea totala a amenzilor ridicandu-se la suma de 180 de milioane de lei.

Incalcarea normelor sanitar-veterinare

Din cauza manipularii produselor de origine animala cu incalcarea normelor sanitar-veterinare, precum si a conditiilor de prelucrare si depozitare a carnii si produselor din carne, braseria SC Disco Bar Tunel SRL din Eforie Nord a fost sanctionata contraventional. La fel au patit si societatile comerciale T&N Consulting SRL - braserie din Eforie Nord, Club Ambient SRL - fast-food din statiunea Costinesti, Multimarket SA - fast-food din Jupiter, Costi Liviu SRL - fast-food din statiunea Costinesti, Cinad Trading SRL - un bufet tot din statiunea Costinesti, si Nationala 121 Bis SRL - centru de prelucrare a laptelui din localitatea Ovidiu, impreuna cu atelierul de prelucrare a carnii din aceeasi localitate.

Igiena precara

Lantul amenzilor aplicate de catre echipele Directiei Judetene Sanitar-Veterinare Constanta a continuat cu agentii comerciali care nu si-au intretinut, in conditii de igiena si in stare de functionare, spatiile si instalatiile frigorifice. In acest sens, au fost sanctionate contraventional societatile comerciale Tehnoplast SRL - braserie din statiunea Eforie Nord, Belmir SRL - restaurant autoservire din Saturn, CDG Company SRL - restaurant cu autoservire din statiunea Mamaia, Mia Teo SRL - magazin alimentar din Constanta, SMD Division SRL - bufet din Mamaia, si Trouve Pront SRL - restaurant chinezesc tot din statiunea Mamaia.

Depozitare necorespunzatoare

Societatea comerciala Amfora 2003 SRL, o braserie din statiunea Eforie Nord, a fost amendata de catre echipele de control din cadrul Directiei Judetene Sanitar-Veterinare Constanta din cauza nerespectarii normelor sanitar-veterinare privind depozitarea produselor de origine animala. Aceeasi consecinta au trebuit sa o suporte si societatile comerciale French Time SERL - braserie din Eforie Nord, si Impex SRL - fast-food din statiunea Jupiter. Pentru ambalarea si etichetarea necorespunzatoare a produselor de origine animala, echipele de control sanitar-veterinare au aplicat o amenda contraventionala societatii comerciale Agrocompany SRL - depozit alimentar din Constanta.

Produse retrase de la consum

Din cauza termenului de valabilitate expirat si a altor factori care nu corespund din punct de vedere sanitar-veterinar, in urma tuturor acestor controale au fost retrase de la comercializare 0,6 tone de carne si preparate din carne si alte 0,2 tone de lapte si produse lactate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii