Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:57 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Faza judeteana a concursului “Sanitarii Priceputi”

ro

07 Jun, 2010 04:23 3255 Marime text

dsc07669.jpgFaza judeteana a concursului “Sanitarii Priceputi”, organizat de “Crucea Rosie” filiala Constanta, a reunit sambata,5 iunie a.c., la sediul liceului “Virgil Madgearu” din Constanta cele 7 echipaje calificate in etapele precedente, apte pentru a acorda primul ajutor.

La competitie au participat sapte echipe din elevi care se calificasera in etapele precedente,dupa ce s-au pregatit pentru a acorda primul ajutor. Miza imensa a concursului a constat in calificarea la faza nationala,acordata doar primului loc.

Echipajele, alcatuite din 5 elevi din ciclul liceal, au avut de susţinut două probe, şi anume proba teoretică, unde a trebuit să răspundă la 10 întrebări legate de Crucea Roşie şi metode de prim ajutor, şi cea practică, unde elevii au simulat accidente în care să acorde primul ajutor (resuscitare, transportul cu targa).

dsc07674i.jpgLa finalul concursului, juriul, al cărui preşedinte a fost dr. Andrei Marin, a premiat echipele cele mai bune şi a desemnat-o pe cea care urmează să participe la faza naţională.Echipajul câştigător a fost format din elevii Liceului Teoretic Ovidius, cei cinci elevi de clasa a XI-a reusind performanta de a deveni tripli campioni judeteni .Ei au obinut nota 10 la proba teoretica si cel mai mare punctaj la proba practica, depasindu-si adversarii fara emotii.Celelalte pozitii pe podium au fost ocupate de echipajul liceului gazda si de cel al Grupului Scolar Emil Palade. Toate echipele castigatoare au primit din partea organizatorilor diplome.

Grupul,compus din Mario Chiru,Irina Nicoara,Ciprian Nistor,Cristina Tatarus si Elena Ungureanu,coordonati de profesorul Georgeta Velicu, va reprezenta pentru a II-a oara Constanta la faza nationala a concursului de la Poiana Pinului,Buzau.

„Dorim sa-i multumim pe aceasta cale doamnului Ionut Bucevschi,care s-a ocupat de formarea noastra ca volunari. Fara implicarea sa cu siguranta nu am fi ajuns la acest nivel.” (Irina Nicoara –membra a echipajului castigator )

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii