Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:41 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dupa un nou esec electoral, Ciorbea cedeaza sefia partidului

ro

23 Jun, 2004 00:00 733 Marime text

Taranistii schimba foaia

La sfarsitul saptamanii viitoare, primarul municipiului Timisoara, Gheorghe Ciuhandu, va trece la reorganizarea PNTCD * O delegatie reprezentata de presedintele taranistilor constanteni va fi prezenta la Bucuresti pentru negocieri cu noul presedinte al PNTCD * Vicepresedintele taranist, Tudorel Chesoi, saluta preluarea functiei de presedinte de catre Ciuhandu

Liderii Partidului National Taranesc Crestin Democrat s-au intalnit, la inceputul acestei saptamani, in sedinta Biroului National de Conducere. In cadrul intrunirii s-a hotarat convocarea Delegatiei Permanente Nationale, care va avea loc la sfarsitul saptamanii viitoare, respectiv in data de 3 iulie, in cadrul careia Victor Ciorbea isi va depune mandatul si va asigura transferul de putere catre Gheorghe Ciuhandu. Urmatorul pas va consta in convocarea Consiliului National de Conducere pe data de 4 iulie, unde se va vota o echipa interimara, sub conducerea lui Gheorghe Ciuhandu, pana la Congres. Presedintele Ciorbea si-a asumat intreaga responsabilitate pentru esecul in alegerile locale. In acelasi timp, surse din partid ne-au informat ca organizatiile PNTCD din tara sunt de acord cu venirea lui Ciuhandu la sefia partidului, alte variante nefiind plauzibile.

Inlocuitorul lui Ciorbea trece la curatenia "de primavara" in PNTCD

In acest context, vicepresedintele taranist Tudorel Chesoi crede ca este cel mai normal lucru ce se putea intampla. In opinia lui Chesoi, Ciuhandu este sigurul taranist care a castigat un confortabil scor electoral. "El trebuie sa preia aceasta sarcina foarte grea, de reconstructie si de reorganizare si in acest timp trebuie sa transmita un mesaj legat de ceea ce inseamna noua politica a PNTCD", a mai adaugat Chesoi. Conform celor declarate de vicepresedintele Chesoi, crestin-democratii trebuie sa intre in Parlament mai ales ca, in ultima perioada, s-a observat clar golul creat de faptul ca PNTCD a stat pe dinafara conducerii politice a tarii. Chesoi considera ca "avem nevoie de crestin-democrati si in tara, dar si o data cu intrarea tarii noastre in anul 2007 in Europa". Presedintele PNTCD, Victor Ciorbea, a anuntat ca va ramane membru al partidului, dar va renunta la functia de lider in urma unui "transfer de atributii" rapid. El a explicat ca nu si-a depus inca mandatul si nu a recurs la demisie intrucat, fiind ales in baza unei motiuni, un astfel de gest din partea sa ar fi antrenat caderea intregii conduceri in perioada electorala, ceea ce ar fi dovedit "neseriozitate si lipsa de responsabilitate". Chesoi a declarat ca, prin rezultatele obtinute, Gheorghe Ciuhandu este "cel mai indreptatit" sa-si asume raspunderea, sa-si formeze echipa si sa-si structureze propria strategie politica. Gheorghe Ciuhandu a fost reales primar al Timisoarei, din primul tur de scrutin al alegerilor desfasurate pe 6 iunie. Chesoi a precizat ca, si dupa momentul transferului de atributii, ar trebui ca cei care vor lupta pentru reorganizarea structurilor sa se opuna "cu toata hotararea" disparitiei partidului in vreo "cooperativa politica" si oricarei tentative de consolidare a acestuia prin apelarea la persoane "care au serioase probleme de imagine". PNTCD a obtinut, la alegerile locale din 6 iunie, mai putin de 3% din voturile pentru consiliile locale si judetene si sub 2% din voturile pentru primari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii