Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:15 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protest total la Judecatorie

ro

03 Sep, 2009 02:16 1843 Marime text

cap_3.jpgJudecătoria Constanţa sparge gheaţa în judeţ, declanşând greva totală, inclusiv a arhivelor şi a registraturii. Ieri, justiţiabilii veniţi fie pentru înfăţişările fixate în dosarele pe care le au pe rolul instanţei, fie pentru a depune acte la registratură sau a solicita relaţii la arhive, s-au lovit, aproape la propriu, de zidul jandarmilor care anunţau protestul judecătorilor.

Potrivit unui comunicat de presă afişat la toate avizierele din Judecătoria Constanţa, semnat de preşedintele instituţiei, Mihail Stănescu-Sas, şi de purtătorul de cuvânt, Dan Lixandru, magistraţii „au hotărât să se alăture protestului pornit de instanţele din ţară". Cetăţenii erau anunţaţi că „începând de la 2.09.2009, vor fi amânate toate dosarele aflate pe rolul instanţei, fără a avea loc dezbateri asupra problemelor litigioase, inclusiv asupra probelor, ci doar menţinându-se măsurile luate anterior". Singurele excepţii sunt reprezentate de dosarele care privesc măsurile preventive şi percheziţiile, dosarele penale cu arestaţi, asigurările de dovezi, măsurile asigurătorii, suspendările provizorii şi interceptările de convorbiri telefonice. Mai mult, „adunarea generală a luat act despre începerea protestului personalului auxiliar începând de la aceeaşi dată, (...), care presupune întreruperea programului cu publicul la arhivă şi la registratură, părăsirea şedinţei de judecată după amânarea dosarelor şi nedesfăşurarea niciunei activităţi după orele de program". Reprezentanţii instanţei au adus la cunoştinţa cetăţenilor că pot folosi serviciile poştale pentru depunerea actelor, faxul instanţei, dar şi adresa de e-mail a instituţiei. În ceea ce-i priveşte pe judecătorii Tribunalului Constanţa şi ai Curţii de Apel, aceştia şi-au continuat protestele potrivit programului stabilit la începutul acestei săptămâni, mai exact întrerupând activitatea timp de două ore la fiecare complet de judecată. La rândul lor, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au decis, în şedinţa de ieri, „să adopte o poziţie de solidaritate cu protestul magistraţilor constănţeni şi din ţară, de la parchete şi instanţe". Pe cale de consecinţă, „procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa îşi vor desfăşura activitatea în raport de protestul magistraţilor". Potrivit procurorului Luminiţa Poenaru, purtătorul de cuvânt al Parchetului, reprezentanţii Ministerului Public vor face exact ceea ce fac şi judecătorii: ei vor intra în sălile de judecată şi vor fi de acord cu amânarea cauzelor. Totuşi, dosarele care ţin de competenţa Parchetului Curţii de Apel vor fi soluţionate, prioritare fiind cele în care în cauză sunt arestaţi şi cele care privesc măsuri preventive. În legătură cu audienţele, procurorul Poenaru a afirmat: „dacă vor veni oamenii în audienţă, o să-i primim, ce să facem".

{mos_ri:Judecatorie,protest}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 03 Sep, 2009 04:52 Cred ca este mai bine fara "inteligentii" din justitie , pentru ca se consuma foarte multi bani publici pentru "fratenizarea lor cu infractorii" .