Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politist condamnat cu suspendare pentru ucidere din culpa

ro

14 Jun, 2010 03:59 3573 Marime text
nicolae_norel_munteanu_politist_beat.jpgO alcoolemie de 2.15 la mie şi un pieton mort înseamnă doi ani de închisoare, cu suspendare condiţionată, dacă, în momentul accidentului, autorul poartă uniformă. Cel puţin, acesta este mesajul pe care par să-l fi transmis magistraţii Judecătoriei Constanţa, în dosarul poliţistului Norel Nicolae Munteanu, de la Secţia 2, acuzat de ucidere din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului.

Deşi l-au găsit vinovat de ucidere din culpă, ca rezultat al conducerii sub influenţa alcoolului, fapte prevăzute închisoare de la cinci la 15 ani, judecătorii i-au reţinut circumstanţe atenuante poliţistului, anume că a avut o atitudine sinceră pe parcursul procesului penal, şi i-au scăzut pedeapsa sub minimum special prevăzut de lege. Mai mult, instanţa a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei de doi ani, fixând un termen de încercare de patru ani. Judecătorii i-au interzis poliţistului dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dar şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, însă şi aceste pedepse i-au fost suspendate condiţionat. De menţionat că, de la bun început, după ce a fost reţinut timp de 24 de ore, poliţistul a fost cercetat în stare de libertate, instanţa respingând propunerea de arestare preventivă formulată pe numele agentului de la Secţia 2 de către procurori. În urmă cu un an, judecătorii şi-au motivat decizia prin faptul că omul legii nu reprezenta un pericol public, cu atât mai mult cu cât a avut o conduită sinceră, a recunoscut şi a regretat fapta şi nu a fugit de la locul accidentului. În cele din urmă, după o lună în care n-a avut voie să părăsească ţara fără încuviinţarea instanţei, poliţistului i s-a ridicat şi această interdicţie.

Beat în timpul serviciului

Agentul principal Nicolae Norel Munteanu a intrat în atenţia procurorilor după ce a provocat un accident rutier, pe 18 iunie 2009, în jurul orei 21.50. Conform declaraţiilor date de superiorii săi după accident, la ora respectivă, poliţistul ar fi trebuit să se afle în exerciţiul funcţiunii, tura sa începând la ora 21.30. Totuşi, pentru că nu s-a prezentat la timp la Secţie să-şi ia în primire sarcinile de serviciu, poliţistul a fost trecut absent nemotivat. Cu alte cuvinte, teoretic, la ora accidentului, agentul se afla în timpul turei. Potrivit anchetatorilor, accidentul s-a produs pe DC 86, în afara localităţii Năvodari, când poliţistul a acroşat cu partea din dreapta faţă un pieton care a traversat prin loc nepermis. Testul cu aparatul Drager a indicat valoarea de 1,12 mg/l de alcool pur în aerul expirat. Rezultatele privind probele de sânge au indicat o alcoolemie de 2,15 la mie, ceea ce înseamnă că, practic, agentul era aproape în comă alcoolică.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • GUTU 01 Feb, 2018 10:08 IN SUA ACCIDENTAREA MORTAL A UNEI PERSOANE SI CONDUCATORUL AFLINDUSE SUB INFLUENTA BAUTURILOR ALCOLICE ESTE CRIMA SI PEDEAPSA ESTE PE MASURA.CRED CA CA ROMANIA ESTE TARA TUTUROR POSIBILITATILOR.