Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:50 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plase de pescuit interzise de lege, confiscate

ro

14 Jan, 2013 22:57 1395 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat, în cooperare cu reprezentanţii ARBDD, pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, ridicând în vederea confiscării plase de pescuit tip setcă în lungime de 120 de metri.

În data de 11 ianuarie, în intervalul orar 09.00 - 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Sulina şi un reprezentant al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării au acţionat pe raza lacurilor Litvin şi Vatafu, din judeţul Tulcea, pentru prevenirea şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă.

În urma controlului, au fost descoperite abandonate patru plase de pescuit tip setcă, în lungime de 120 de metri, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În data de 13 ianuarie, în jurul orei 09.00, în zona de competenţă a SPF Cernavodă, a fost identificată o barcă pescăreasă, din care două persoane de sex masculin pescuiau cu o plasă din nylon trifilară în lungime de 45 de metri, fără a deţine autorizaţie de pescuit comercial.

În barca celor doi bărbaţi a fost găsită şi cantitatea de 7 kilograme de peşte din speciile plătică şi fitofag, care a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „nedeţinere a autorizaţiei de pescuit comercial" şi „folosire la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii