Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:56 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare, la judecata cu ANI

ro

30 Oct, 2009 01:52 862 Marime text
Radu Mazăre se va judeca cu Agenţia Naţională de Integritate la Curtea de Apel Galaţi, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea de strămutare a procesului de la Curtea de Apel Constanţa, înaintată de ANI.

Dosarul a luat naştere după ce primarul Constanţei a contestat în instanţă actul prin care ANI a constatat starea de incompatibilitate în care Mazăre s-ar fi aflat timp de şapte luni. Amintim că, la începutul lunii august, printr-un comunicat, ANI anunţa că Mazăre s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 aprilie 2003 - 6 noiembrie 2003, deoarece a fost concomitent primar şi administrator al unei firme, şi riscă astfel să piardă funcţia publică. În urma verificărilor a reieşit că, în data de 4 noiembrie 1998, Radu Mazăre a fost numit administrator la SC Nisipuri SA, funcţie din care s-a retras în data de 6 noiembrie 2003. În anul fiscal 2003, SC Nisipuri SA a avut venituri de aproape 340.000 de lei şi un profit brut de 132.000 de lei, potrivit comunicatului. La rândul său, Mazăre a precizat că sesizarea de incompatibilitate se bazează pe o eroare materială a Registrului Comerţului la înregistrarea societăţii sale şi a acuzat ANI că acţionează la comandă politică. El a prezentat presei documentul de constituire al societăţii Nisipuri SA, din care ar reieşi că administratorul societăţii este, de fapt, fratele său Mihai Mazăre, în timp ce Radu Ştefan Mazăre figurează doar ca unic acţionar. „Legea nu interzice să fii şi primar şi acţionar, nu interzicea la vremea respectivă. Dacă m-ar fi întrebat slugile politice de la ANI, le-aş fi arătat. După ce am aflat, am sunat şi eu să văd ce se întâmplă acolo. Domnii de la Registrul Comerţului au greşit. În loc de administrator Mazăre Mihai, (n.r. au notat) Mazăre Radu Ştefan", a explicat primarul Constanţei. În urma izbucnirii acestui scandal, Mazăre a contactat Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, care şi-ar fi recunoscut eroarea de înregistrare printr-un referat din 30 iulie 2009.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 01 Nov, 2009 09:43 N-am citit un cuvintel in presa scrisa ,despre un eventual proces de judecata ,intre d-l IONEL CHIRITA ,fost primar LIBERAL care a pagubit orasul Harsova de Constanta ,de 300 de miliarde de lei vechi si ANI-ul, DNA-ul !!! De ce ??? In schimb ,d-l MAZARE,primarul PSD-ist al Constantei se "scalda " in tot felul de procese de judecata , de la DNA ,ANI etc. E corect ? Unul muma si altul ciuma ? Ce daca este , nu stiu ce membru ,in nu stiu ce organizatie LIBERALA ? Legea este lege pentru toata lumea ! sau poate d-l DINU PATRICIU il sprijina pe acest domn IONEL CHIRITA ,in asa masura , de nu poate nici o urmarire penala sa ajunga la el ?