Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Magnat" al cocsului, reprofilat pe coafura Gurzu si-a „tras" firma Vica & Roby Styl

ro

10 Jun, 2010 03:27 4987 Marime text
cap_9.jpgAtodiresei Cristinel către Vasile Gurzu: „Băi, ai vreo căruţă să fac una scurtă aici..., de la Valu mă duc la Medgidia"

Vasile Gurzu, unul dintre suspecţii furtului a peste 240 de tone de cocs de la Comvex, şi-a „tras" beauty-salon. „Coaforul" se numeşte Vică & Roby Styl şi are sediul în aceeaşi clădire în care se află şi una dintre firmele menţionate în rechizitoriul privind sustragerea cocsului. Probabil din cauză că eventualele afaceri cu cocs de care îl acuză procurorii s-au dovedit a fi neprofitabile pe termen lung, Vasile Gurzu pare să se fi reprofilat, lansându-se pe piaţa saloanelor de înfrumuseţare.

În Monitorul Oficial al României nr. 2297/27.05.2010 se menţionează înfiinţarea firmei Vică & Roby Styl, în baza cererii nr. 24975 din 12.05.2010. Firma îi are ca membri fondatori pe Monica Camelia Gurzu, cu 95%, şi pe Vasile Gurzu, care deţine 5% din Vică & Roby Styl. Rolul de administrator i-a revenit Monicăi Gurzu. Sediul social al firmei este în oraşul Ovidiu, pe strada Delfinului nr. 39, camera 1, adică în aceeaşi clădire în care se află şi Piti Mol Trans, una dintre firmele al cărei nume apare menţionat în rechizitoriul prin care mai mulţi indivizi au fost trimişi în judecată pentru sustragerea a 200 de tone de cocs. Activitatea principală a firmei nou-înfiinţate este, potrivit Monitorului Oficial, „coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare", iar capitalul social subscris este de 200 de lei.

Beauty-salon, lângă Piti Mol Trans

Revenind la Vasile Gurzu, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa l-au acuzat că l-ar fi ajutat pe Daniel Dimciu Enache, individul considerat a fi capul reţelei, să transporte cantităţi însemnate de cocs de la SC Comvex SA. „În vederea efectuării transportului cocsului către cumpărătorii identificaţi, inculpaţii Enache Dimciu Daniel şi Atodiresei Cristinel, l-au contactat pe învinuitul Gurzu Vasile, care coordonează activitatea de transport a SC Piti Mol Trans SRL, administrată de soţia sa, acesta desemnându-l pe conducătorul auto - martorul Barbu Săndel să efectueze transporturile ce urmau a-i fi comunicate", au arătat procurorii. Potrivit informaţiilor afişate pe site-ul Vrajitorul.eu, pe numele soţilor Monica şi Vasile Gurzu a fost înscrisă o garanţie asupra patrimoniului, în favoarea Procredit Bank, pentru un credit de 50.000 de lei, contractat în iulie 2006 pe firma Piti Mol Trans. Astfel, potrivit garanţiei respective, „Gurzu Vasile şi Gurzu Monica Camelia (garanţi) se obligă faţă de Procredit Bank SA Sucursala Constanţa (creditor) să garanteze, în mod irevocabil şi necondiţionat, cu întreg patrimoniul lor prezent şi viitor, inclusiv cu veniturile ce se vor realiza din orice activităţi, executarea obligaţiei debitorului principal de restituire la scadenţă a creditului şi dobânzilor aferente, cât şi a altor sume datorate de debitorul principal în baza contractului". Firma Piti Mol Trans a fost înfiinţată în 2004, de către Monica Camelia Gurzu, iar sediul social este tot pe strada Delfinului nr. 39 din Ovidiu. Domeniul principal de activitate era reprezentat de „alte transporturi terestre, consultanţă pentru afaceri şi management", iar activitatea principală era reprezentată de „transporturi rutiere de mărfuri". În acest condiţii, procurorii îl suspectează pe Gurzu că ar fi dat o mână de ajutor în privinţa sustragerii tonelor de cocs, asigurând transportul „mărfii".

„Băi, ai vreo căruţă?"

Potrivit rechizitoriului din dosarul 1042/P/2008 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, „la data de 04.09.2008, inculpatul Atodiresei Cristinel îl contactează pe învinuitul Gurzu Vasile, în vederea efectuării unui transport: «Atodiresei Cristinel: - Băi, ai vreo căruţă să fac una scurtă aici..., de la Valu mă duc la Medgidia»". În dosarul respectiv, acuzaţiile ce i s-au adus lui Gurzu sunt de complicitate la furt calificat şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Concret, este vorba despre o anchetă în urma căreia opt persoane, printre care Daniel Dimciu Enache, Cristinel Atodiresei şi Cristinel Nicu Ţigmeanu, au fost trimise în judecată, fiind acuzate de crearea unui prejudiciu de aproape 590.000 de lei în dauna Comvex SA. Potrivit actului de trimitere în judecată a celor opt, aceştia ar fi sustras circa 240.620 kg de cocs, iar acuzaţiile ce li se aduc sunt de evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, furt calificat, asociere în vederea comiterii de infracţiuni şi spălare de bani. De asemenea, anchetatorii suspectează că în furturile respective ar fi fost implicaţi şi mai mulţi agenţi de poliţie, astfel că, pe 30 ianuarie 2009, procurorii Parchetului Tribunalului au decis „disjungerea cauzei în vederea continuării cercetărilor faţă de agenţii de poliţie Mugurel Alexa, Iuliu Cosmin Buştiuc, Constantin Ispas, George Munteanu şi Viorel Nelepcu".

Pe 22 februarie 2010, procurorul de caz a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de cei cinci poliţişti, apreciind că nu se poate proba implicarea acestora în caz.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii