Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:55 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPS Teodosie, in stand by la Parchetul Inaltei Curti

ro

10 Jul, 2009 02:11 1764 Marime text
cap_1.jpgDosarul în care arhiepiscopul Tomisului este cercetat pentru luare de mită este, în continuare, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

ips_teodosie_3.jpgDeşi cazul a fost preluat de procurorii Parchetului Curţii Supreme de mai bine de o lună, aceştia se află încă în faza actelor premergătoare începerii urmăririi penale. Până la acest moment, niciuna dintre persoanele implicate în acest caz, inclusiv Înalt Preasfinţia Sa Teodosie, nu a fost chemată pentru audieri. Totuşi, potrivit declaraţiilor Ramonei Bulcu, procurorul-şef al Parchetului Înaltei Curţi, anchetatorii au solicitat cotidianului România Liberă mai multe documente legate de acest caz, iar acum aşteaptă răspunsul reprezentanţilor publicaţiei. Dosarul cu numărul 991/P/2009, în care ÎPS Teodosie este cercetat pentru luare de mită şi complicitate la fals intelectual, a fost înregistrat iniţial pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, după ce procurorii constănţeni s-au autosesizat. Demersurile Parchetului constănţean au început după ce în presă, mai precis, în cotidianul România Liberă, a fost făcută publică o anchetă jurnalistică despre modul în care ÎPS Teodosie le-ar facilita o carieră preoţească aspiranţilor, în schimbul unei anumite sume de bani. Jurnaliştii care au documentat cazul au pus la dispoziţia publicului, dar şi a anchetatorilor, inclusiv un material video filmat cu o cameră ascunsă, care ar proba acuzaţiile de luare de mită. Avocaţii Arhiepiscopului Tomisului au contestat cu vehemenţă autenticitate fimuleţului şi au afirmat că, indubitabil, este vorba despre un montaj, ÎPS fiind complet nevinovat de faptele imputate. Ulterior, după ce s-a stabilit că ÎPS Teodosie este arhiereu, dosarul de cercetare penală a fost declinat spre competentă soluţionare Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Însă, de când a ajuns pe masa anchetatorilor bucureşteni, cauza nu pare să fi făcut prea mulţi paşi în sensul soluţionării.

{mos_ri:IPS}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mai vedem 09 Jul, 2009 23:02 pai...mai intai sigur ca parchetul trebuie sa aibe ce sa analizeze....si dupa aia va analiza...daca are ce Deocamdata,in afar de un montaj video mare branza nu exista Tare mi-e mirarea ca nu cumva cei de a Bucuresti sa se ntrebe de ce s-or fi autosesizat cei de la Constanta.Ca nu prea aveau de ce Mult zgomot pentru nimic