Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:38 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Instantele, in greva

ro

01 Sep, 2009 03:19 2224 Marime text

Judecătorii Curţii de Apel Constanţa şi ai Tribunalului intră în grevă. Mai mult, aceştia au căzut de acord să nu participe la birourile electorale, iar în săptămâna 1 - 6 septembrie, şedinţele vor fi suspendate pentru două ore, în timp ce, în intervalul 7 - 13 septembrie vor fi amânate toate cauzele, cu excepţia măsurilor preventive.

Acţiunea judecătorilor constănţeni vine ca o urmare a formelor de protest iniţiate de Curtea de Apel Târgu Mureş. Ieri, la sediul Curţii de Apel Constanţa, a avut loc Adunarea Generală a Judecătorilor Curţii de Apel şi Tribunalului Constanţa, la solicitarea Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România. Potrivit judecătoarei Zoiţa Frangu, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel, dar şi judecătorului Ciprian Coadă, purtătorul de cuvânt al Tribunalului, în urma discuţiilor, Adunarea „a hotărât următoarele recomandări, respectiv neparticiparea judecătorilor la birourile electorale". Totodată, „în săptămâna 1 - 6 septembrie 2009, suspendarea şedinţelor de judecată timp de două orei, fiecare complet urmând a stabili intervalul orar prin anunţare pe lista de şedinţă". Nu în ultimul rând, magistraţii au hotărât că „în săptămâna 7-13 septembrie 2009 vor fi amânate toate cauzele cu excepţia măsurilor preventive". În scrisoarea deschisă a UNJR se aminteşte că „atacurile publice şi decredibilizarea justiţiei, precum şi slăbirea acestui pilon important al statului de drept prin subfinanţarea cronică sunt îndreptate împotriva cetăţeanului însuşi, care nu poate fi apărat împotriva abuzurilor de orice fel de către o justiţie slabă, ci numai de către o justiţie puternică şi independentă".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • deea 01 Sep, 2009 19:05 ....concluzia ar fi ca un muncitor care confectioneaza pantofi ar trebui sa aiba salariul unui judecator pentru ca el ,,produce ceva,,????
  • Radu 01 Sep, 2009 18:25 Cred ca judecatorilor de la aceste instante ar trebui sa le fie rusine sa mai apara si in public. Intrebati-i de ce au cheltuit atat de repede banii primiti de la fratii Vasea, Arinel, Condurache si multi altii,bani primiti ca spaga pentru a-i pune in libertate. Aceste sume se ridica la valori la care un amarat care produce ceva nici nu ar indrazni sa se gandeasca . Parerea mea este ca multimea de "fraieri" platitori de impozite va fi si de data asta pacalita de vaietele si plansetele acestor farisei cu titluri pompoase de "judecator" de fapt niste criminali cu gulere albe. Si un ultim aspect care trebuie avut in vedere: ce produc acesti "pacalici" cum ajuta societatea sa functioneze? Ce stress atat de mare au incat sa castige de 10-20 ori mai mult decat un om care produce ceva ? Bataie de joc si sfidarea "fraierului" care esti tu , eu, el si oricare altul ce nu faci parte din sistem.