Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:26 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„I-a cerut sa-i primeasca penisul in gura" si a fost condamnat

ro

23 Sep, 2009 02:45 1620 Marime text

Şapte ani şi jumătate de detenţie şi daune civile de 5.000 de lei. Aceasta este sentinţa pe care judecătorii Tribunalului Constanţa au pronunţat-o în cazul lui Gheorghiţă Moise, tânărul de 20 de ani judecat sub acuzaţia că şi-a violat nepoţica, în vârstă de doar cinci ani.

Hotărârea Tribunalului nu este definitivă şi poate fi atacată la Curtea de Apel. Pedeapsa ar putea părea mai degrabă una blândă, ţinând cont de faptul că fetiţa în vârstă de cinci ani a fost forţată să întreţină relaţii sexuale orale cu acuzatul, potrivit anchetatorilor, bărbatul cerându-i „să-i primească penisul în gură". Mai mult, cea care i-a descoperit a fost sora victimei. Gheorghiţă Moise, din satul Mioriţa, comuna Ciobanu, a fost condamnat pentru viol, faptă prevăzută în Codul penal cu o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între zece şi 25 de ani. Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, faptele s-au petrecut pe 17 februarie 2009, în jurul orei 15.00. La acel moment, „profitând de ascendentul său moral asupra victimei şi de împrejurarea că, datorită vârstei sale fragede, aceasta se afla în imposibilitatea de a-şi exprima voinţa", Moise a întreţinut relaţii sexuale orale cu nepoţica lui. Potrivit rechizitoriului, Moise a venit în vizită la rudele sale şi a profitat de neatenţia acestora pentru a o lua pe micuţa de cinci ani la plimbare. Procurorii spun că, pentru a o convinge pe fetiţă să-l însoţească, Moise i-a promis că-i va cumpăra bomboane. Pentru că-l cunoştea şi avea încredere în unchiul ei, fata a fost de acord să plece împreună. Numai că suspectul a dus-o într-o lizieră din arbuşti, situată în imediata apropiere a locuinţei victimei. Nu a aşteptat mult şi, o dată ajunşi, tânărul de 20 de ani s-a dezbrăcat parţial de pantalonii de trening, s-a aşezat pe iarbă şi „i-a cerut fetiţei să-i primească penisul în gură şi să-l sugă, promiţându-i totodată că, ulterior, îi va cumpăra dulciuri pentru a o răsplăti". Neştiind ce i se cere, micuţa a fost de acord, iar actul sexual a fost întrerupt de sora ei, Maria, care venise să o caute. Drept scuză, în faţa anchetatorilor, bărbatul a afirmat că se afla într-o avansată stare de ebrietate, dar a adăugat, cu titlul de circumstanţe atenuante, faptul că nu a supus-o unor violenţe fizice. În acest context, pedeapsa de şapte ani şi jumătate de detenţie aplicată de Tribunal, la fel ca şi daunele de 5.000 de lei, par de neajuns pentru viaţa distrusă a micuţei de cinci ani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • karadeniz 23 Sep, 2009 00:08 Deci, pentru fapta comisa, codul penal prevede o pedeapsa cu închisoarea cuprinsă între zece şi 25 de ani iar judecatorii ii dau 7,5 ani. Bravos, tanti justitie! Probabil datorita faptului ca au cele mai mari salarii si pensii dintre bugetarii acestei tari.