Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:10 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hercules, lovit de criza (video)

ro

04 Aug, 2010 02:32 5502 Marime text
hercules5.jpgDe mai bine de 25 de ani nava Hercules veghează la siguranţa marinarilor care se află în pericol în largul coastelor româneşti. De un sfert de veac, zeci de marinari au ajuns în siguranţă acasă mulţumită navei Hercules şi echipajului acesteia. Cu toate acestea, în prezent, vasul resimte din plin efectele crizei economice.

hercules3.jpgPutem spune fără să exagerăm că este un erou şi nu vorbim despre o persoană, ci de singura navă românească destinată exclusiv operaţiunilor de salvare pe mare. Hercules, după cum a fost botezată, se află în serviciul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare de peste 25 de ani. În acest sfert de veac, zeci de marinari s-au întors în sânul familiilor după ce nava Hercules şi echipajul care o deserveşte şi-au făcut datoria. Însă gloria vasului nu a reuşti să estompeze în niciun fel efectele crizei economice pe care o trăim.

hercules2.jpgCu toate că portul Constanţa este unul dintre cele mai mari porturi ale Uniunii Europene, iar Marea Neagră nu este întocmai cea mai primitoare mare, ţara noastră nu are decât un singur vas destinat salvăilor în condiţii extreme. În momentul de faţă, operaţiunile pe care le poate efectua „eroul" constănţean sunt dintre cele mai diverse: salvări în condiţii de furtună pe mare, depoluare, intervenţii la incendii, transport de urgenţă şi multe altele.

De-a lungul timpului, Hercules a beneficiat şi de o serie de modernizări.

Cu toate acestea, vechile instrumente de bord au fost păstrate cu sfinţenie de marinari.

În prezent, nava este deservită de cel puţin 20 de marinari pregătiţi să intervină în orice fel de condiţii şi aproape orice situaţie pentru a-i salva pe cei aflaţi în pericol.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii