Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:40 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Familia Cristinel Dragomir, inradacinata in structurile judetene

ro

15 Jun, 2009 01:10 4379 Marime text
cristinel_dragomir_.jpgVicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir a avut o traiectorie ascendentă încă de la venirea sa în politica locală. 

PSD-ist de frunte, mâna dreaptă a lui Nicuşor Constantinescu a avut de-a lungul vremii grijă atât de afacerile familiei, cât şi de cele ale judeţului. Şi cum trebuie să-ţi aduci pe lângă tine numai oameni de încredere, Dragomir a crezut că ar fi o idee bună să lucreze alături de soţia sa. Aşa că Rodica Dragomir a fost numită pe funcţia de administrator al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa. În mod evident, acţionar 100% al RAJDP este Consiliul Judeţean. Dacă centralizăm informaţiile vedem cum soţul este „secund" la CJC, iar soţia „principal" la regia în cauză. În orice caz, declaraţiile de avere ale vicelui CJC ne arată că doamna a evoluat mult în carieră. Vocile rele spun că în tinereţile sale Rodica era o simplă taxatoare, devenită peste noapte avocat. Salariul i-a crescut simţitor în ultimii ani. Potrivit declaraţiilor de avere ale lui Cristinel Dragomir, în 2004 actualul vice al CJC a câştigat 219 milioane de lei din salarii şi dividende, iar Rodica numai 75.000.000 de lei. În actul declarativ semnat în 2007, soţul  luase 41.500 de lei, iar soţia 40.000 de lei. Un an mai târziu, doamna Dragomir deja îşi surclasase alesul inimii: Cristinel - 51.000 de lei, Rodica - 80.000 de lei.

cristinel_dragomir_08_.jpgDeclaraţia de avere din 2009 prezintă apogeul câştigurilor Rodicăi Dragomir: 192.437 de lei, faţă de 102.418 cât adusese la bugetul familiei Cristinel. Un lucru este cert: în niciun act declarativ nu se arată că soaţa este membru în CA al RAJDP. Se specifică ceva de o indemnizaţie, însă legea este clară şi spune că trebuie trecută neapărat şi instituţia de unde provine venitul. Oare soţii Dragomir ascund faptul că Rodica este administrator al Regiei conduse de CJC?! Sau poate că deasupra lor pluteşte incompatibilitatea? La această întrebare nu ne poate răspunde decât Agenţia Naţională de Integritate. Nici măcar directorul RAJDP, Vasile Moldovanu, nu a ştiut ce să spună. În prima fază nu şi-a amintit dacă Rodica este soţia lui Cristinel. Apoi i-au revenit amintirile şi a răspuns afirmativ. Însă nu cunoaşte dacă soţia vicepreşedintelui CJC este incompatibilă pe post. Dar a promis că se va interesa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • nicu 16 Jun, 2009 15:55 Daca se ajunge avocat peste noapte, de ce nu iti incerci si tu norocul? Decat un ziarist ca tine...
  • cititor 16 Jun, 2009 15:26 Doamna autor, asumati-va responsabilitatea pentru continutul articolului si nu mai invocati gurile rele!
  • cris 15 Jun, 2009 22:01 Scrieti domnilor/doamnelor "ziaristi" si despre lucruri adevarate.Incetati cu dezinformarea!
  • annamaria 15 Jun, 2009 21:52 O cunosc pe dna.Dragomir si am o parere extraordinara despre dumneaiei.Informati-va inainte de a lansa articole despre persoane pe care nu le cunoasteti.
  • Gossip girl 15 Jun, 2009 08:57 Nu mai ascultati gurile rele. Dna. Dragomir nu a fost niciodata taxatoare si nici nu a devenit avocat peste noapte.Ea lucra ca si consilier juridic inainte de a deveni dna. Dragomir.