Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Debandada de la SNIF Dobrogea, ilustrata in raportul fiscal

ro

23 Oct, 2009 01:01 1403 Marime text

cap3.jpgInspectorilor fiscali nu li s-au pus la dispoziţie documentele solicitate

Inspecţia desfăşurată la sediul Societăţii Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare Dobrogea, care viza „modul de constituire şi virare a impozitului pe veniturile din salarii datorat către bugetul de stat în perioada 01.07.2004 - 31.12.2007", a scos la iveală o situaţie mai mult decât dezastruoasă.

După cum se prezintă situaţia în raportul organelor de inspecţie fiscală din cadrul Administraţiei Finanţelor Publice pentru Contribuabili Mijlocii Constanţa, nu este de mirare că salariaţii SNIF Dobrogea au ajuns să iasă în stradă pentru a-şi cere drepturile. De asemenea, raportul este grăitor cu atât mai mult cu cât inspectorilor fiscali nu li s-au pus la dispoziţie mai multe dintre documentele solicitate, unele dintre acestea neexistând la sediul SNIF.

sediul_snif_15.jpgConcluziile inspecţiei au fost transmise inclusiv SNIF SA Dobrogea, însă aspectele constatate nu au fost de natură să îmbunătăţească situaţia precară în care se află societatea. La rândul lor, angajaţii SNIF Dobrogea nu şi-au primit nici până la această oră drepturile salariale câştigate în instanţă, printr-o sentinţă definitivă şi executorie de drept. În raportul încheiat de consilierii superiori Mihai Zelca şi Mariana Iliescu şi inspectorul Cristina Petre din cadrul AFP pentru Contribuabili Mijlocii se arată: „urmare a dispoziţiei de măsuri obligatorii, ne-am deplasat la sediul Sucursalei, unde am constatat că documentele Sucursalei pentru perioada iulie 2004 - octombrie 2004 nu există la sediul acesteia". În plus, spun inspectorii, „nu ni s-au pus la dispoziţie dosarele cu ordinele de deplasare, foile de parcurs ale mijloacelor de transport aflate în patrimoniul sucursalei pe anul 2005". În continuare, situaţia se arată de o gravitate extremă, astfel că autorităţile au fost nevoite să decidă nemodificarea bazei de impunere. Vom reveni în ediţiile următoare, pentru a arăta cu exactitate cele scoase la iveală de controlul financiar desfăşurat la societate, dar şi alte probleme extrem de grave, culminate cu ilegalităţi ale conducerii SNIF Dobrogea.

{mos_ri:SNIF Dobrogea} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii