Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:13 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţenii n-au reuşit la examen Cine îi ia la rost pe magistraţii din Dobrogea

ro

05 Dec, 2011 01:00 2563 Marime text
inspectori_-_sediul_csm.jpgÎn şedinţa din 30 noiembrie, Consiliul Superior al Magistraturii a decis că niciunul dintre candidaţii judecători înscrişi în concurs nu poate deveni inspector judiciar

Deşi niciunul dintre cei doi candidaţi constănţeni (procuror şi judecător) pentru posturile de inspector judiciar al Consiliului Superior al Magistraturii nu au obţinut funcţia, zona Moldova - Dobrogea s-a ales totuşi cu un inspector. În urma voturilor exprimate de membrii CSM, procurorii dobrogeni vor fi verificaţi de magistratul Monica Pleşea, din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, delegată la Parchetul Tribunalului Harghita. În ceea ce priveşte judecătorii care şi-au exprimat intenţia de a face parte din corpul Inspecţiei Judiciare a CSM, niciunul dintre candidaţi nu au trecut interviul.

În aceste condiţii, ultimul judecător desemnat pentru inspecţiile de la instanţele din zona Dobrogea este vicepreşedintele Judecătoriei Sectorului 6 Bucureşti, Mihaela Paşca. În ceea ce priveşte interesele procurorului proaspăt desemnat să-şi verifice colegii din Dobrogea şi Moldova, Monica Pleşea preciza în declaraţia completată în urmă cu circa un an faptul că nu are vreun interes, în timp ce la capitolul „avere" procurorul a declarat că nu este proprietară pe niciun teren şi pe niciun imobil. În schimb, Monica Pleşea conduce un autoturism Toyota fabricat în 2007 şi dobândit în urma încheierii unui contract de vânzare-cumpărare. Fără bijuterii, magistratul a notat că în 2009 şi-a deschis un depozit bancar de 27.500 de lei, căruia, un an mai târziu, i-a urmat un alt depozit, de 5.100 de euro. Lipsită de datorii, noul inspector CSM a menţionat un venit anual total de 96.757 de lei, reprezentând „salariu brut", fiind vorba despre două sume încasate de la Parchetul Curţii de Apel Bacău (39.613 lei) şi Parchetul Tribunalului Bacău (57.144 de lei).

Căsătorită cu un consilier juridic

La rândul său, Mihaela Paşca, judecătoarea desemnată să inspecteze zona Dobrogea, fost vicepreşedinte al Judecătoriei Sectorului 6 Bucureşti, declara în calitate de inspector judiciar că soţul său, Adrian Paşca, este consilier juridic la SC Pro Form Med SRL, iar în ceea ce priveşte eventualele interese, judecătoarea a precizat că este membru al Asociaţiei Magistraţilor din România. În anul 2008, Mihaela Paşca a moştenit jumătate din 2,65 hectare de teren agricol în comuna Dideşti din Teleorman. Împreună cu soţul său, inspectorul CSM deţine trei apartamente, două în Bucureşti şi unul în Prahova, obţinute în anii 1996, 2003 şi 2010, în proprietatea familiei Paşca aflându-se şi un autoturism Renault fabricat în 2007 şi dobândit în urma încheierii unui contract de vânzare-cumpărare. Datoriile familiei Paşca se ridică la 57.000 de euro, în urma unui credit contractat în cursul acestui an, pentru o perioadă de 20 de ani, în timp ce venitul anual al judecătoarei se ridica la 114.529 de lei, încasaţi de la Tribunalul Bucureşti. Soţul său a contribuit la bugetul familiei cu 30.000 de lei, potrivit celor consemnate în declaraţia de avere, fiind consilier juridic la SC Green City Residence SRL, în perioada ianuarie-octombrie 2010.


 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii