Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:54 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine renoveaza sediul procurorilor (galerie foto)

ro

07 Sep, 2009 03:02 2082 Marime text

parchet_renovare_cladire_01.jpgReparaţiile de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa vor costa aproape jumătate din valoarea estimată iniţial. Adina Florea, prim-procurorul Parchetului, a declarat că valoarea finală a contractului a fost de 38 de miliarde de lei, câştigătoare fiind desemnată firma SC Acvila Company SRL Bucureşti, în urma unei licitaţii deschise.

Anunţul de participare pentru „contractul de reparaţii capitale la sediul Parchet Tribunal Constanţa" a fost făcut public încă de pe 2 aprilie, iar licitaţia a avut loc pe 29 aprilie. Concret, este vorba despre reparaţii capitale şi consolidare, dar şi despre refacerea tuturor instalaţiilor din clădire. Iniţial, costul lucrărilor de renovare a fost estimat la circa 5,43 milioane de lei fără TVA, sumă ce urma să fie achitată din bugetul de stat. Totuşi, conform sursei citate, SC Acvila SRL a adjudecat contractul la valoarea de doar 3,8 miliarde de lei. Potrivit anunţului de participare, firma desemnată câştigătoare trebuie să finalizeze lucrările în 36 de luni de la data atribuirii, iar garanţia de participare la licitaţie este de 100.000 de lei. Criteriul de atribuire a contractului a fost preţul cel mai scăzut. În ceea ce priveşte capacitatea economică şi financiară a societăţilor participante, reprezentanţii Parchetului au precizat că „cifra medie anuală de afaceri a ofertantului, pe ultimii trei ani, în domeniul de activitate aferent contractului de lucrări, trebuie să fie mai mare sau egală cu 9.500.000 de lei (inclusiv TVA) şi echivalentul a 2.209.303 de euro pe ultimii trei ani". Firmele care au depus oferte ar fi trebuit, potrivit anunţului de participare, să aibă bilanţul contabil întocmit la 31.12.2008, vizat şi înregistrat de organele competente. Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente a fost pe 27 aprilie, la ora 15.00, iar licitaţia deschisă a avut loc pe 29 aprilie, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Aleasă din alte zece firme

Conform declaraţiilor prim-procurorului Adina Florea, 29 de firme au cumpărat caietul de sarcini, însă, în final, doar zece societăţi s-au prezentat în ziua licitaţiei. Până la finalizarea lucrărilor, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, dar şi cel de pe lângă Judecătoria Constanţa, care funcţionează în aceeaşi clădire, s-au mutat, începând cu 20 iulie, pe strada Avram Iancu, la numărul 34A. În ceea ce priveşte firma câştigătoare, este de menţionat că SC Acvila Company SRL a fost înfiinţată pe 18 martie 2005, iar obiectul de activitate este reprezentat de „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale". Cei doi acţionari ai firmei sunt Constanţa Ghimiş şi Constantin Dobre, ultimul dintre ei îndeplinind şi funcţia de administrator. Acvila Company are un capital social subscris şi vărsat de 200 de lei şi o cifră de afaceri de 424.845 de lei. Conform datelor afişate pe site-ul www.vrajitorul.eu , societatea nu are depus la registrul comerţului bilanţul anual pe anul 2006. Acvila Company nu are sucursale şi nici sedii secundare. Lucrările de reparaţii realizate la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa se vor finaliza, conform constructorului, până pe data de 10 august 2011.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii