Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:31 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a pierdut Mazăre? Procesul cu ZIUA de Constanţa continuă

ro

19 Oct, 2011 03:07 1680 Marime text
Primarul Radu-Ştefan Mazăre a organizat ieri o conferinţă de presă în care şi-a anunţat... succesul într-un proces cu ZIUA de Constanţa.

În continuare, puteţi citi punctul de vedere al cotidianului nostru cu privire la acest subiect.

„În legătură cu afirmaţiile lui Mazăre Radu-Ştefan, potrivit cărora ar fi câştigat procesul intentat cotidianului ZIUA de Constanţa, facem următoarele precizări, pe care acesta le-a omis:

1. Pretenţiile lui Mazăre Radu Ştefan au fost cuantificate de acesta la 200.000 de lei, adică 2.000.000.000 de lei vechi. În urma soluţiei pronunţate de Judecătoria Braşov şi menţinută în fazele de apel şi de recurs, la termenul din octombrie 2011, s-a decis despăgubirea lui Mazăre Radu-Ştefan cu DOAR 5% din pretenţiile exprimate de acesta în cererea de chemare în judecată. Deşi ar fi vrut să pună ZIUA de Constanţa într-o situaţie dificilă din punct de vedere financiar, ca o răsplată pentru dezvăluirile care apar constant în ziarul nostru, NU A REUŞIT. Ziarul, în solidar cu autorul materialului incriminat de edilul Constanţei, a achitat pe data de 17.10.2011 suma de 10.000 de lei.

2. Legat de articolul „Ilegalităţile lui Dorel Vlad sprijinite de Mazăre", este de menţionat că, în timp ce soluţia procurorilor DNA Constanţa a fost de neîncepere a urmăririi penale, judecătorii Tribunalului Braşov au decis, printr-o sentinţă rămasă definitivă şi irevocabilă, că dreptul de proprietate asupra terenului disputat îi aparţinea lui Andrei Nanu, astfel cum s-a consemnat în articol, Hotărârea de Consiliu Local iniţiată de Mazăre Radu-Ştefan pentru atestarea dreptului de proprietate a SC Mamaia SA asupra terenului fiind ulterioară actului de proprietate al lui Nanu.

3. Mai trebuie spus că, la un moment dat, nici Mazăre Radu-Ştefan nu părea să mai creadă în victoria sa, din moment ce nu a mai atacat în recurs decizia judecătorilor braşoveni de despăgubire cu doar 5% din pretenţiile ridicate, deşi legea îi dădea acest drept. Acesta s-a mulţumit cu cele 10.000 de lei, în loc de 200.000 de lei pretinse iniţial, nemaiadresându-se Curţii de Apel Braşov în speranţa unei victorii în care nici el nu mai credea.

4. Redacţia cotidianului nostru anunţă că procesul „Mazăre vs. ZIUA de Constanţa" va merge mai departe, urmând să ne adresăm Curţii Europene a Drepturilor Omului pentru respectarea dreptului consfinţit la libera exprimare, dar şi a dreptului cetăţenilor de a fi informaţi, aşa cum a făcut şi domnia sa acum câţiva ani, dar a uitat destul de repede.

5. Trebuie să reamintim că, în toată această perioadă, la Constanţa s-a încercat continuu cenzurarea cotidianului ZIUA de Constanţa de către administraţia publică locală. De exemplu, în aprilie 2009, s-a încercat interzicerea comercializării publicaţiei noastre în chioşcurile Conpress Group, deşi ZIUA de Constanţa ar fi trebuit să fie distribuită de SC Tutun şi Ziare SRL. Totodată, în iulie 2009, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, încerca o cenzură similară cu ZIUA de Constanţa: prin adresa organizaţiei judeţene Constanţa a Partidului Social Democrat cu nr. 214/31.07.2009 se aducea la cunoştinţă Hotărârea nr. 9/31.07.2009 a Comitetului Executiv al Consiliului organizaţiei judeţene Constanţa a PSD, unde, la articolul 1, se arăta că „începând cu data de 01.08.2009 se interzice oricărui ales local de pe Listele PSD la alegerile locale din data de 01.06.2008 să încheie contracte de publicitate cu ziarul ZIUA de Constanţa. Fiecare primar ales pe Listele PSD va rezilia orice contract de publicitate sau de promovare a imaginii Consiliilor Locale respective, aflat în vigoare la data prezentei hotărâri".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ELENA 19 Oct, 2011 07:31 CAND SCAPAM DE ASA SPECIMEN,UN ORAS CA,CONSTANTA,NU ARE NEVOIE DE ASA PRIMARI .