Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:33 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adio, vacanţe exotice! Bogatu, Banias şi Pilcă, reuniţi acum doar pe holurile DNA

ro

13 Dec, 2011 01:00 1974 Marime text
Banias_-_Mircea_Banias.jpgOri la bal, ori la spital. Pus la zid în ochii opiniei publice în mega-ancheta de corupţie Portul încă din luna mai, când procurorii anticourpţie i-au şifonat imaginea politică, negându-i dreptul de a părăsi ţara după bunul plac şi acuzându-l de aderare la grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la delapidare, senatorul Mircea Banias a fost chemat la Bucureşti. Surse informate arată că politicianul democrat-liberal nu ar fi fost citat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a i se prezenta materialul de urmărire penală, ci pentru a i se prelungi interdicţia.

Banias_-_Aurelian_Pilca.jpgAlături de el, toţi acuzaţii din dosarul Portul închişi pentru infracţiuni similare au fost citaţi la sediul DNA pentru a le prelungi măsura restrictivă de libertate. Răutăcioşii ar fi de părere că nu este exclus ca, pe holurile lungi ale DNA-ului, la uşile parchetului sau în birourilor procurorilor ce au instrumentat cazul, senatorul Banias să dea cu ochii de foştii amici Eugen Bogatu sau Cătălin Aurelian Pilcă. Personaje alături de care senatorul şi-ar fi petrecut în anii precedenţi vacanţele exotice, bronzându-se braţ la braţ sub soarele din Egipt, de pildă. Atâta doar că, potrivit interdicţiei pe care o împart Banias, Bogatu, Pilcă, dar şi ceilalţi suspecţi din dosar care au stat după gratii pentru o perioadă, pentru ca apoi să fie cercetaţi în stare de libertate, aceştia nu au voie să ia legătura unii cu alţii. Cu alte cuvinte, chiar dacă i-ar mai arde dorul de concedii exotice petrecute sub aceiaşi palmieri, Banias, Bogatu, Pilcă şi ceilalţi acuzaţi trebuie să-şi pună poftele în cui, dat fiind că nu numai că nu au voie să plece din ţară fără încuviinţarea autorităţilor, dar nici nu mai au voie să petreacă timp împreună. Or, în aceste condiţii, s-ar părea că singurul loc în care s-ar mai putea reuni vechii prieteni şi unde ar mai putea schimba priviri furişe (dacă şi-ar dori, fireşte) ar fi holurile Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Anchetatorii nu vor să-i „piardă"

Banias_-_Eugen_Bogatu.jpgÎn altă ordine de idei, este de menţionat că, oficial, politicianul democrat-liberal nu ştie nici până la acest moment când i vor prezenta procurorii anticorupţie probele pe care le-au administrat împotriva lui pe parcursul anchetei. Iar asta, în condiţiile în care fostul coleg de excursie, Eugen Bogatu se afla încă de săptămâna trecută într-un stadiu foarte avansat privind studierea volumelor de dovezi strânse de anchetatori. De altfel, Bogatu la rândul său a fost ţinut închis timp de jumătate de an, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie acuzându-l de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, cumpărare de influenţă şi instigare la dare de mită. Cătălin Aurelian Pilcă este şi el acuzat de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă, complicitate la trafic de influenţă, în formă continuată şi dare de mită. Nu în ultimul rând, şi fostului secretar general al Ministerului Administraţiilor şi Internelor, Laurenţiu Mironescu, pus de asemenea sub acuzare în dosar, i se va prelungi interdicţia de a părăsi ţara. Cu alte cuvinte, s-ar părea că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie nu sunt siguri că vor termina ancheta înainte de sosirea sărbătorilor de iarnă, dar sunt siguri că nu vor să rişte să-i scape printre degete pe suspecţi, în contextul în care acestora urmau să le expire interdicţiile pe 20 decembrie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii