Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:46 30 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoralul romanesc, inclus in ghidurile turistice japoneze

ro

06 Feb, 2003 00:00 812 Marime text

Centrul Info Litoral promoveaza imaginea Constantei in strainatate

Pentru anul 2003 s-au primit deja peste 30 de cereri de informare asupra ofertei turistice constantene * Un turist olandez doreste sa efectueze o croaziera pe Dunare cu iahtul propriu, urmand sa ajunga pana in Delta * Centrul de informare turistica Info Litoral a fost inclus gratuit in importante ghiduri turistice straine, cum ar fi Fodor`s Guide, Lonely Planet sau Rough Guide

Promovarea ofertei turistice a litoralului romanesc in toate mediile accesibile reprezinta o conditie necesara pentru atragerea in Constanta a cat mai multor turisti, acestia constituind elementele esentiale in reteta succesului turistic. Printre institutiile create tocmai in acest sens se numara si Centrul Info Litoral Constanta. Dupa cum ne-a declarat Florentina Bouariu, directorul CIL, acesta s-a infiintat in anul 1998, in cadrul Fundatiei pentru Promovarea Intreprinderilor Mici si Mijlocii, cu sprijinul CCINA Constanta, in baza proiectului "Info Litoral - Centrul de promovare a imaginii turistice a litoralului romanesc", cu o cofinantare din partea PHARE-CERT. Obiectivele strategice ale centrului cuprind informarea completa si actualizata in domeniul turistic, promovarea imaginii Dobrogei din punct de vedere turistic si constientizarea factorilor locali si centrali, precum si a firmelor de turism asupra necesitatii promovarii si dezvoltarii turismului. Printre principalele servicii oferite de Centrul Info Litoral se numara informarea turistilor cu privire la posibilitatile de cazare, alimentatie, petrecere a timpului liber, obiective turistice, evenimente culturale, promovarea turismului in zona Dobrogei prin materiale promotionale, Internet, semnalizare turistica, participare la targuri de profil, consilierea si realizarea de proiecte de finantare in domeniul turismului. Pana in prezent, s-a lucrat la constituirea unei baze de date cu peste 650 de inregistrari, realizandu-se in acelasi timp mai mult de 190.000 brosuri, pliante, harti cu prezentari si informatii turistice despre litoralul romanesc, acestea fiind tiparite in trei limbi de circulatie internationala. Construirea unei pagini web proprii, specializata in turism (www.infolitoral.ro) si includerea gratuita a centrului in ghiduri de calatorie straine, cum ar fi Fodor`s Guide atat in cel pentru Europa Centrala si de Est, cat si in cel dedicat intregii Europe, Lonely Planet, Rough Guide sunt alte realizari amintite de Florentina Boariu. "La inceputul acestui an am primit vizita unui fotoreporter japonez care a facut cateva fotografii in judet deoarece urmeaza ca locatiile de aici sa fie incluse intr-un ghid turistic japonez. Pentru anul 2003, intr-o singura luna am primit 33 de solicitari de informatii, sase dintre acestea provenind din strainatate: Japonia, Bulgaria, Marea Britanie, Olanda, Statele Unite. Persoana din Olanda ne-a cerut mai multe date despre localitatile dunarene, deoarece intentiona sa efectueze in vara o croaziera pe Dunare cu iahtul propriu, urmand sa ajunga pana in Delta. Anul trecut am avut, in total, in jur de 700 de solicitari, din care aproximativ 200 au venit din partea strainilor, polonezi sau chiar danezi aratandu-se interesati de litoralul romanesc" ne-a mai mentionat directorul centrului.

Ghid turistic dobrogean bilingv

Printre realizarile anului trecut se numara distribuirea catre tour-operatorii din Romania si strainatate, Ministerului Turismului, ambasadelor, universitatilor, delegatiilor straine, turistilor romani si straini a peste 200.000 de materiale promotionale. Insa, una dintre cele mai mari reusite ale lui 2002 o reprezinta, in opinia Florentinei Bouariu, editarea Ghidului "Dobrogea turistica". Realizat in baza castigarii concursului de proiecte pentru 2002 in vederea obtinerii unei cofinantari din partea Ministerului Turismului, ghidul turistic, versiune bilingva englezo-germana, a fost tiparit in 5.000 exemplare, din care 2.500 au fost deja distribuite Ministerului Turismului. Prezentata in conditii grafice excelente, "Dobrogea turistica" include in paginile sale atractiile turistice ale litoralului romanesc al Marii Negre si ale Deltei Dunarii, harti ale Dobrogei, Constantei si ale statiunilor turistice si informatii utile despre muzee, teatre, hoteluri, agentii de turism, restaurante, cluburi, discoteci, evenimente specifice. Daca anul trecut ghidul a fost realizat cu ajutorul banilor oferiti de Ministerul Prognozei si Dezvoltarii, anul acesta finantarea a fost obtinuta din partea Ministerului Turismului si a Camerei de Comert Constanta, suma totala alocata depasind valoarea de 400 milioane lei. In continuare, Centrul de informare turistica urmareste lansarea pachetului de servicii Info Litoral pentru firmele "Partener", adica acele firme care vor sa le fie promovata imaginea prin intermediul actiunilor specifice centrului constantean. De asemenea, Info Litoral Constanta va participa la pregatirea standului dedicat judetului nostru in cadrul actiunii "Judetele turistice ale Romaniei se prezinta", cuprinsa in manifestarile celei de-a VII-a editii a Targului National de Turism, care se va desfasura in perioada 10-13 aprilie, la Bucuresti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii