Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:55 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre se dă la Udrea

ro

09 Sep, 2011 02:02 1555 Marime text
Elena_Udrea.jpgOdată cu vizitarea şantierului din faţa Spitalului Judeţean, unde va fi construită o parcare supraetajată, primarul Radu-Ştefan Mazăre s-a plâns din cauza faptului că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului nu îi aprobă proiectele cu finanţare europeană.

Asta, în ciuda faptului că, la rândul său, Udrea a reproşat administraţiei publice locale că nu a depus proiecte pentru accesarea de fonduri europene. „Ce nu îmi place la acest proiect (n.r. parcarea de la spital) este că a trebuit să aşteptăm cu el 5 luni la Ministerul Dezvoltării, până când el a fost aprobat. După cum bine ştiţi, am semnat finanţarea cu tanti Nuţi şi cu Boc acum patru luni de zile, iar proiectul a fost depus la minister cu şase luni înainte. Şase luni a trebuit ca să fie aprobat acest proiect. Nu ştiu din vina cui, dar dacă nu mă credeţi pe cuvânt vă arăt documentele. Ne-au spus că nu au evaluator pe parte tehnică la toate proiectele europene. Proiectul depus cu toate autorizaţiile, cu toate avizele, drept dovadă că a şi fost aprobat. A stat şase luni la minister. Confirmare de primire a cererii de finanţare în 13.10.2010. Vedeţi, da?! Contractul de finanţare pe care l-am semnat atunci cu tanti Nuţi, în 6.05.2010. Sunt şase luni?", a contabilizat primarul Constanţei. Şi, supărat cum este, Mazăre ameninţă că se va duce cu pâra şi nu se va lăsa până când Udrea nu va fi mustrată pentru ceea ce a făcut: „Eu mai aştept puţin şi o să o pârăsc pe tanti Nuţi atât primului ministru, cât şi Comisiei Europene. Avem proiecte care sunt depuse, asemenea celui de la parcare, toate gata. Avize, mavize, licitaţii, tot ce trebuie, până la autorizaţie de construcţie, şi care zac la minister. Am să vă dau exemplu extinderea şi lărgirea drumului Mamaia - Năvodari la patru benzi, care este depus la minister pentru a fi aprobat, semnată finanţarea şi ulterior începerea lucrării, este depus din iunie. Scot acum documentele din buzunar. 09.06. vedeţi, da? Şi aşteptăm să îl aprobe tanti Nuţi. 11 milioane de euro. Mai scot din buzunar o hârtie? Mai avem. Faleza Cazinoului din Constanţa. La fel, de trei luni de zile zace la Minister pentru a fi aprobată. Uite-o aicea, 21.06.2011".

Avize şi avizuleţe

Dar Radu Mazăre reclamă că nu numai municipiul este defavorizat, ci întreaga Zonă Metropolitană. Dar asta tot din pricina faptului că ministrul Udrea îi poartă o râcă, iar apoi îi pune în cârcă nedepunerea de proiecte. „Mai aştept trei săptămâni, după care o voi pârî primului-ministru şi Comisiei Europene. După aceea, probabil că va lua viteză. Nu ştiu dacă de la Boc, dar de la Comisia Europeană în mod categoric va lua viteză. Este inadmisibil ce se întâmplă. Şi aşa este foarte greu să depui aceste proiecte. Şi aşa proiectele de la Constanţa, venind din zona mea, sunt puricate cu acul. Dacă există toate avizele, avizuleţele, dacă au fost făcuţi toţi paşii. După ce închidem acest proiect şi îl închidem cu autorizaţie de construcţie, după cum bine vedeţi, aşteptăm. Iar tanti Nuţi ţipă pe la televizor că noi nu depunem proiecte. Vreţi să vă citesc şi lista proiectelor din toată Zona Metropolitană care zac la minister? Extinderea drumului, cantină socială şi centru de zi în localitatea Năvodari, în Murfatlar, modernizarea unor străzi în Ovidiu, modernizarea unei străzi în Techirghiol... Proiecte depuse spre finanţare, doar că nu le semnează tanti Nuţi. Aproape 20 de milioane de euro. Şi urmează să mai depunem şase proiecte în valoare de 13 milioane de euro. Mai avem şi Piaţa Ovidiu, pasarelele din Mamaia...", a mai spus Mazăre.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii