Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:41 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zaheu „Daca asistenta este frumoasa nu mai simti nicio durere" (galerie foto)

ro

10 Jan, 2010 22:49 3013 Marime text

cap_1.jpgNe vaccinăm sau nu? Aceasta-i întrebarea

„Bănuiesc eu că vaccinul este o chestie preventivă, dar sunt convins că un om sănătos nu are de ce să-şi facă griji"

Moartea actorului Toni Tecuceanu a creat panică printre români. Centrele de vaccinare şi cabinetele medicilor de familie au fost luate cu asalt în ultimele zile de către cei dornici să se vaccineze împotriva gripei noi. „Barosanii" Constanţei nu sunt hotărâţi: unii au spus un da hotărât vaccinului, în timp ce alţii se bazează pe propriul sistem imunitar.

Mircea Băsescu este una dintre persoanele care nu s-a temut de vaccinul mioritic Cantgrip, aşa că s-a imunizat încă de la sfârşitul lunii noiembrie. De altfel, acesta este susţinătorul unei iniţiative a secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, Streinu Cercel, care propunea ca toţi cei care refuză vaccinarea, dar se îmbolnăvesc, să fie nevoiţi să plătească tratamentul, eventual spitalizarea. Directorul Direcţiei de Sport Constanţa, Elena Frâncu nu s-a vaccinat împotriva gripei noi, însă are alţi aliaţi puternici pe care se bazează: sportul, fructele şi viaţa fără excese, în general. În plus, mai în glumă, mai în serios, un alt secret care ţine virusul departe este programul încărcat. „Am atâta treabă, că nici nu am timp să mă îmbolnăvesc", a precizat Elena Frâncu. În plus, în luna noiembrie s-a vaccinat împotriva gripei sezoniere, iar medical nu i-a mai recomandat să facă un vaccin în plus. Pe de altă parte, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură, Mihai Daraban, este o persoană cu convingeri foarte puternice. Nu s-a vaccinat şi nici nu intenţionează să facă acest lucru deoarece nu crede în gripa porcină. „Cred că este o făcătură, pentru că trebuie să se vândă un vaccin", a precizat Daraban, un vaccin despre care acesta susţine că este posibil să fi existat mai demult.

ips_teodosie_01.jpgMarinescu, fierbinte în 2010

Cât despre personalităţile religioase, vaccinarea IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, rămâne încă un mister. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, Alin Boc, a precizat că nu ştie dacă IPS Teodosie s-a vaccinat şi nici nu-l poate întreba, deoarece este o problemă personală. În plus, acesta a mai adăugat că nu crede că IPS ar face public acest lucru, deoarece dacă ar declara că s-a vaccinat ar încuraja populaţia să facă la fel, iar dacă nu, ar dezamăgi. Deputatul PSD Antonella Marinescu nu s-a vaccinat şi spune că nici nu poate deocamdată, din cauza unei răceli care a acaparat-o încă din prima zi a noului an. „Pe 1 ianuarie am avut febră 38,5 şi m-am speriat, am chemat doctorul. Chiar mă gândeam că am început 2010 răcită şi că o voi ţine tot anul aşa. Apoi, ca să mă consolez, am zis că l-am început fierbinte", a declarat, amuzată, pesedista. A recunoscut că nu prea crede în vaccin şi că gripa nouă îi pare una relativ obişnuită. În plus, Antonella Marinescu s-a declarat adepta tratamentelor naturiste. Colegul său de partid şi de Parlament, senatorul Nicolae Moga spune că din lipsă de timp nu a ajuns la medic pentru a se vaccina împotriva gripei noi. Însă, planurile sale pentru această săptămână includ şi injectatul cu lichidul care are menirea de a ne feri de aşa numita gripă porcină. Conservatorul Ion Mincă, primarul interimar al municipiului Mangalia are în plan să se vaccineze astăzi, împreună cu întreaga familie. „Sunt la Bucureşti. Mâine (n.r. - astăzi) mă voi vaccina. Va merge şi Liliana (n.r. - soţia sa, Liliana Ghervasuc) cu mine, chiar dacă abia a suferit o operaţie la picior. De altfel, recomand cetăţenilor din Mangalia să se vaccineze, pentru că m-am documentat foarte mult pe acest subiect şi am toată încrederea în vaccin", a mai spus cel care i-a luat locul lui Claudiu Tusac în jilţul primăriei Mangalia.

chirondojan_vasile__02.jpg„Nu mi-e frică de vaccin"

Liberalul Ovidiu Cupşa, consilier local municipal, nici nu vrea să audă de vaccin. A văzut la televizor cozile din toată ţara, formate din oameni panicaţi din cauza înmulţirii numărului de bolnavi, însă gripa nouă nu îl sperie. Spune că se ştie sănătos şi că a aflat că dacă nu ai boli asociate, virusul gripei noi nu face mai rău decât varianta sezonieră. Aşa că, spune liberalul, nu are de ce să îşi facă griji. „Inclusiv soţia mea, care este medic, mi-a spus acelaşi lucru, că dacă sunt sănătos, nu am probleme de obezitate, diabet şi aşa mai departe, nu am de ce să-mi fac griji. Bănuiesc eu că vaccinul este o chestie preventivă, dar sunt convins că un om sănătos nu are de ce să-şi facă griji", a declarat PNL-istul Cupşa. Nici colegul său de consiliu, Vasile Chirondojan nu s-a lăsat pe mâna medicilor, pentru vaccinare. Preşedinte al clubului de rugby Cleopatra, Chirondojan spune că nici pe sportivi nu i-a supus vaccinării, dar că nu exclude că o va face. Comisarul-şef Aurelian Zaheu, şeful inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa îngroaşă lista celor care se vor supune vaccinării. Poliţistul se va duce astăzi la medicul de familie pentru a scăpa de grija gripei noi. „Mă voi duce singur, pentru că soţia şi fiica mea sunt în Bucureşti. Nu mi-e frică de vaccin. Ştiţi cum... dacă asistenta este frumoasă nu mai simţi nicio durere", a răspuns, râzând, Zaheu. Tania Budi se află printre curajoşi şi spune că nu s-a vaccinat şi nici nu o va face: „În ultimul timp am avut mult de lucru acasă, aşa că nu am intrat în contact cu foarte multă lume. Nici fratele meu, Ionuţ nu cred că s-a vaccinat. Noi suntem mai rezistenţi la boală, nu ne îmbolnăvim aşa uşor", a declarat vedeta.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii