Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:01 03 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius da examen cu ARACIS

ro

02 Nov, 2009 02:39 1928 Marime text
cap3.jpgLuna aceasta, la Universitatea Ovidius din Constanţa va sosi o echipă de evaluare din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior.

Echipa de evaluare va fi formată din 16 membri, printre care un profesor din Anglia, dar şi doi studenţi, unul din Bucureşti şi un altul din Iaşi. Prof. univ. dr. ing. Ioan Curtu, preşedintele ARACIS, spune că evaluarea Agenţiei este unul dintre cele mai importante examene prin care va trece Universitatea Ovidius. „Acţiunea face parte din planul de evaluare externă a calităţii academice, în care se urmăresc procedurile din Ghidul de evaluare a calităţii programelor de studii universitare ale instituţiilor de învăţământ superior. La Constanţa vor veni 16 profesori universitari din toată ţara, însoţiţi de un coleg din Anglia şi de doi studenţi. Deocamdată este prea devreme să ne pronunţăm asupra evaluării Universităţii Ovidius. În fapt, evaluarea a început în luna mai, iar în luna noiembrie, echipa ARACIS va veni la Constanţa pentru a observa realităţile din teren", a declarat preşedintele ARACIS.

universitatea_ovidius_victor_ciupina_02.jpgCurtu a mai precizat că din echipa de evaluare vor face parte, printre alţii, profesorul de la ASE Viorel Lefter (comisia de audit extern), un director de misiune din Cluj, dar şi cadre universitare de la Politehnica din Bucureşti, de la Universitatea Al. Ioan Cuza din Iaşi, din Baia Mare, Cluj Napoca şi Sibiu. „Este un examen foarte important pentru Universitatea Ovidius", a ţinut să sublinieze prof. univ. dr. ing. Ioan Curtu, preşedintele ARACIS. Pe de altă parte, prof. univ. dr. Victor Ciupină, rectorul universităţii constănţene, spune că evaluarea face parte dintr-un program anunţat din timp, care se desfăşoară în majoritatea centrelor de învăţământ superior din ţară. Rectorul Ciupină a subliniat importanţa rezultatelor evaluării şi a declarat că la sfârşitul acesteia aşteaptă un calificativ dintre cele mai bune.

 {mos_ri:Universitatea Ovidius,ARACIS}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii