Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:24 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Staff-ul Festivalului Mamaia „balbaie" repetitiile

ro

04 Aug, 2009 03:07 1853 Marime text

teatrul_de_vara_soveja_reabilitare_reparatii_25.jpg Ofiţerul de presă al concursului a aflat abia ieri, la solicitarea noastră, unde vor repeta cei înscrişi în competiţie, având în vedere că Teatrul Soveja este, în prezent, un adevărat şantier

Mai sunt 13 zile până la începerea ediţiei 2009 a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia, iar locul de desfăşurare a concursului este departe de a fi gata.

Aşa cum arătam într-un material publicat pe 30 iulie, Teatrul Soveja - locul unde Consiliul Judeţean Constanţa a stabilit să se desfăşoare festivalul - a intrat în reparaţii capitale abia luna trecută. Este vorba despre lucrări de zece miliarde de lei, pentru care muncitorii firmei SC Mobitom SA au la dispoziţie mai puţin de o lună să le finalizeze. Mai exact, nici trei săptămâni, dacă ţinem cont că lucrările au început marţea trecută.

Repetiţiile - la Teatrul „Oleg Danovski"

Pentru a afla unde se vor desfăşura repetiţiile pentru festival, în aceste condiţii, am contactat-o pe Andreea Godeanu, desemnată ca ofiţer de presă al Festivalului Mamaia 2009. Aceasta este cunoscută multora ca producătoarea emisiunilor lui Teo. Andreea Godeanu a fost luată prin surprindere de această întrebare şi ne-a răspuns iniţial că nu ştie la acest moment unde vor avea loc repetiţiile, invitându-ne la conferinţa de presă, pe tema festivalului, programată să aibă loc pe 6 august, la Bucureşti. Peste cinci minute, Andreea Godeanu a revenit cu un telefon şi ne-a spus că s-a informat de la colegii din Constanţa şi a aflat răspunsul la întrebarea noastră. „Între 10 şi 17 august, repetiţiile se vor desfăşura la Teatrul de Operetă «Oleg Danovski» (n.r. Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski"), iar după 17, la Teatrul de Vară Soveja, pentru că scena va fi gata până atunci", ne-a declarat Andreea Godeanu.

Zgabercea, convins că Teatrul Soveja va fi gata la timp

Cristian Zgabercea, preşedintele Festivalului Mamaia, a declarat în cadrul unei emisiuni, la Radio Sky, că Teatrul Soveja va fi gata la timp şi că „va fi o gazdă mult mai primitoare decât cel din Mamaia". El a precizat, cu această ocazie, că Teatrul Soveja are o capacitate de 1.500 de locuri, sala fiind mai mare decât a Teatrului de Vară din Mamaia, care are numai 900 de locuri. De asemenea, Zgabercea a mai spus că preselecţia pentru Secţiunea Interpretare s-a încheiat şi că cea pentru Creaţie urma să se încheie ieri sau astăzi. „Pe 6 august vor fi cunoscuţi toţi finaliştii", a afirmat Zgabercea, adăugând că şi anul acesta, calitatea vocilor ce se vor înscrie în concurs este „foarte bună". După spusele acestuia, biletele se vor pune în vânzare din data de 17 august. Concursul propriu-zis se va desfăşura în perioada 20 - 23 august.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii