Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sarmalele maramuresene, deliciul Targului de Bunatati din Satul de Vacanta (galerie foto)

ro

28 Jun, 2010 03:34 3655 Marime text
targ_bunatati.jpgAflat la prima ediţie, Târgul de Bunătăţi din Satul de Vacanţă, deschis încă de vineri în ciuda vremii neprielnice, a atras turiştii sosiţi pe litoral. Cea mai mare căutare a avut-o standul cu sarmale şi brânzoaice, preparate după o reţetă maramureşeană, dar şi cel de brânzeturi pregătite după reţete tradiţionale.

Amplasate în faţa sălii de bowling din Satul de Vacanţă, cele 10 - 12 standuri cu preparate specifice româneşti, dar şi cu produse confecţionate manual, i-au atras pe turiştii sosiţi pe litoral în acest week-end care s-au bucurat mai puţin de soare decât de obicei.

Cei mai mulţi au fost ademeniţi de standul unde se fierbeau sarmalele şi se pregăteau brânzoaicele, după reţeta adusă tocmai din Maramureş, de la Botiza. Iulia Corău, meşter popular venit să stea toată vara pe litoral să-i delecteze pe turişti cu propriile bucate, este unul dintre expozanţii cu vechime la târgurile de acest gen din ţară. Mai mult, negustorul şi-a adus în ajutor şi cele două nepoate, de 16, respectiv 17 ani.

De la târg nu au lipsit nici brânza de Sibiu, de burduf cu mărar sau busuioc, telemeaua proaspătă, caşul cu măsline, urda cu măsline, caşcavalul împletit şi afumat, telemeaua cu chimen, pastrama şi cârnaţii de oaie şi vită, mierea cu menta sau cea cu migdale, dar nici colacii secuieşti, turta dulce şi prăjiturile de casă de la Baia Mare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii